MAGIČNI KRAKOV

Odpravili se bomo po poti poljskih kraljevih družin: Matejkov trg, obzidje z utrdbo Barbikon, Vrata časti, na Florianski ulici bomo pokukali v znano kavarno Jama Michalika...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. DAN: Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v večernih urah. Nočna vožnja skozi Maribor, Graz, Wiener Nuestadt, Bratislavo, Trenčin, Žilno, mimo Rabke do Krakova.  

2. DAN: V dopoldanskih urah bomo prispeli v Krakov. Najprej se odpravimo na sprehod po poti poljskih kraljevih družin: Matejkov trg, obzidje z utrdbo Barbikon, Vrata časti, na Florianski ulici bomo pokukali v znano kavarno Jama Michalika, kjer boste lahko popili kavo in se posladkali s šarloto (jabolčna pita). Sprehod nadaljujemo do “Rynek trg”, kjer stoji čudovita pokrita tržnica – Sukenice, ki vas bo v prostem času gotovo zvabila med svoje bogato založene stojnice, sam trg pa krasi tudi čudovita Marijina cerkev, ki v svoji notranjosti skriva leseni gotski oltar – največji v Srednji Evropi. Z zvonika cerkve se vsako polno uro oglasi pesem HEJNAL (trobenta), ki je Krakovčanom oznanila tatarsko nevarnost... Ob sprehodu po trgu boste začutili bohemski utrip kraljevega mesta. Imeli boste nekaj prostega časa, nato sledi vožnja do hotela, večerja in prenočitev. 

3. DAN: Po zajtrku nadaljujemo z ogledi mestnih znamenitosti na griču Wawel, kjer si ogledamo: kraljevo plačo in muzej tapeserij in katedralo. Popoldne se odpravimo v rudnik soli – Wieliczka, kjer boste očarani nad kiparskim mojstrstvom rudarjev, ki so tu kopali sol (vse skulpture so iz soli). Sledi počitek v hotelu, zvečer pa vas vabimo na večerjo v eno izmed poznanih restavracij v mestu, ki gostijo veliko znanih osebnosti in seveda zakaj ne bi tudi Vas. Nočitev v hotelu  

4. DAN: Po zgodnejšem zajtrku se poslovimo od kraljevega mesta, in se odpeljemo do Vadovic – rojstnega kraja papeža Janeza Pavla II. Na kratko si ogledamo rojstno hišo in muzej. Od tu nas bo pot vodila še do Auschwitza, kjer si bomo ogledali taborišče. Po končanih ogledih pot nadaljujemo skozi mejni prehod Mikulov mimo Dunaja v Slovenijo. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.  

ODHOD: po želji skupine

CENA: pokličite za ceno!

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 2 x nočitev v hotelu, 1 x večerjo v hotelu, 1 x večerjo v restavraciji v mestu, oglede zunanjosti po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

MAGIČNI KRAKOV

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon