Mehika

MEHIKA - 12-DNEVNO POTOVANJE

Atraktivno potovanje po zapuščini Aztekov, Majev in ostalih srednjeameriških civilizacij. Od Mexico City-ja do Yucatana. Zaključek v letoviškem Cancunu.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo

1. dan: Polet iz Ljubljane ali iz enega bližnjih letališč (po dogovoru organiziran transfer do odhodnega letališča). Polet preko enega evropskih letališč proti Mehiki. Pristanek letala na letališču v MEXICO CITYJU v večernih urah po lokalnem času, nastanitev v hotelu in nočitev.
2. dan: Zajtrk. Ogled MEXICO CITYJA: park Alameda, Palača lepih umetnosti, Casa de los Azuljos, glavni trg, Narodna palača ... Postanek pri ostankih Azteškega templja Mayor in ogled največje katedrale Latinske Amerike. Obisk antropološkega muzeja s predstavitvijo vseh civilizacij območja. Vožnja v XOCHIMILCO na ogled ostankov  plavajočih vrtov. Vožnja z barko po kanalih, pozno kosilo ob mehiških melodijah romantičnih Mariachijev ... Vrnitev v hotel in nočitev.    
3. dan: Zajtrk. Vožnja v GUADALUPE za  obisk romarske bazilike. Nato vožnja v  TEOTIHUACAN, mesto bogov. Ogled Sončeve in Lunine piramide, tempelja Pernate kače … Kosilo na poti. Vrnitev v hotel in nočitev.    
4. dan: Zajtrk. Potovanje po razgibani pokrajini med mogočnimi kaktusi, mimo vulkana Popocatepetel, preko države Puebla in naprej v državo Oaxaca. Na planoti MONTE ALBAN, ogled zapuščine Zapotekov in Mixtekov. Večerja in nočitev v mestu OAXACA.     
5. dan: Zajtrk. Ogled mesta z izrazitim mehiškim temperamentom. Na tržnici je možno  poskusiti specialiteto – pečene kobilice. Odhod v EL TULI, kjer se nahaja najdebelejše drevo na svetu. Obisk ene izmed destilerij Mezcala, nato vožnja čez hribovito območje do Pacifiškega oceana, pri mestu Salines Cruz. Večerja in nočitev v Tehuantepecu.    
6. dan: Zajtrk. Vožnja v državo Chiapas do kanjona SUMIDERO, kjer sledi vkrcanje na hitre čolne in ogled tega mogočnega, do 1000 m globokega kanjona. Še obisk ene od vasi s potomci Majev, kjer šamani v svojevrstni cerkvi zdravijo bolezni. Večerja in nočitev v SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS.    
7. dan: Zajtrk in spust do mehiških nižin Chiapasa. Vožnja v PALENKQUE in vstop med razvaline nekoč velikega obrednega središča Majev pod mogočno piramido, znanega po mistični grobnici vladarja Pakala. Večerja in nočitev.    
8. dan: Zajtrk. Potovanje po ravnini skozi državo Tabasco v državo Campeche in dalje ob Mehiškem zalivu. Prihod v glavno mesto CAMPECHE, nekdanjo kolonialno obmorsko trdnjavo. Krajši ogled glavnih znamenitosti starega jedra s katedralo. Večerja in nočitev. 
9. dan: Po zajtrku vožnja v YOKDZONOT za obisk "cenote" – za to območje značilne jame oz. vrtače napolnjene z vodo. Možnost kopanja! Kosilo na poti. Popoldanski prihod v CHICHEN ITZO,  eno najbolj znanih in najbolje ohranjenih majevsko-tolteških mest. Ogled astrološke stavbe, mogočne piramide El Castillo, astronomskega observatorija El Caracol, palače vojščakov ... Nastanitev v hotelu in nočitev.
10. dan: Zajtrk. Vožnja v mesto VALLADOLID in tam obisk slikovite tržnice. Nadaljevanje poti in kosilo nekje na poti. Zgodaj popoldan prihod na vzhodno obalo Yucatana do CANCUNA. Nastanitev v enem izmed obmorskih hotelov ob znameniti rivieri, prosto popoldne za kopanje in počitek. Nočitev v hotelu.
11. dan: Po zajtrku še prosto dopoldne v letoviškem hotelu (odvisno od ure poleta). Transfer do letališča v Cancunu in polet proti Evropi (proti doplačilu možnot podaljšanje bivanje v enem izmed letoviških hotelov v Cancunu ali okolici).
12. dan: Pristanek na enem izmed evropskih letališč, nato še nadaljevalni polet proti Ljubljani oz. enemu bližnjih letališč. Po želji in dogovoru še transfer do izhodiščnega kraja in zaključek potovanja.

Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali iz enega bližnjih letališč
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Število dni: 
12

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

MEHIKA - 12-DNEVNO POTOVANJE

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon