NA GOLI OTOK, SVETI GRGUR in otok KRK

Odpluli bomo mimo Stare Baške skozi Senjska vrata na Goli otok. Med plovbo nam bodo pripravili malico – okusne sardelice ob kozarčku vina.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus, Ladja

Odhod avtobusa iz mesta po dogovoru. Vožnja mimo Ljubljane po avtocesti proti Hrvaški mimo Reke in na otok Krk. Po prihodu se bomo vkrcali na ladjo, kjer nas bo prijazna posadka postregla z dobrodošlico. Odpluli bomo mimo Stare Baške skozi Senjska vrata na Goli otok. Med plovbo nam bodo pripravili malico – okusne sardelice ob kozarčku vina. Vožnja bo trajala približno 2 uri. Na otoku si bomo ogledali vse pomembne točke kraja, kjer je bivši komunizem 'prevzgajal' predvsem levo usmerjene državljane bivše Jugoslavije. Po otoku nas bo vodil lokalni vodnik in bivši zapornik, ki nam bo povedal zgodovino in svojo zgodbo iz otoka. V času socialistične republike Hrvaške so v zapor pošiljali v glavnem politične zapornike, kasneje pa so zapirali tudi ljudi, ki so zakrivili kazniva dejanja (tatvine, umore...), včasih pa so zaprli tudi mladoletne prestopnike. Danes Goli otok obiskujejo tudi pastirji s sosednjega otoka Raba, ki včasih pripeljejo ovce na pašo. Po končanem ogledu se bomo vkrcali nazaj na ladjo in se zasidrali v enem od zalivov, kjer se lahko po želji osvežite v morju. Med tem časom pa nam bo posadka pripravila in postregla z okusnim kosilom in pijačo. Ob dogovorjeni uri se vračamo proti pristanišču, če bo čas dopuščal se bomo lahko ustavili še na otoku Sv. Grgur, kjer si bomo ogledali zloglasne zapore bivše ‘UDBE’ v katerih so bile zaprte povečini samo ženske. Sledi vračanje v mesto Krk, če bo čas sledi še sprehod po starem delu mesta, kjer so svoj pečat pustili krški knezi in Frankopani. Po ogledu sledi vračanje poroti domu. Prihod v kraj odhoda je predviden v poznejših večernih urah.  

ODHOD: po želji skupine

CENA: pokličite za ceno

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, križarjenje z ladjo med otoki, dobrodošlica z aperitivom, malica, kosilo na ladji ob kozarcu vina (ribji ali mesni meni), lokalno vodenje po Golem otoku, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, križarjenje z ladjo med otoki, dobrodošlica z aperitivom, malica, kosilo na ladji ob kozarcu vina (ribji ali mesni meni), lokalno vodenje po Golem otoku, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

NA GOLI OTOK, SVETI GRGUR in otok KRK

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon