NA KRAS IN V VIPAVSKO DOLINO

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v jutranjih urah. Vožnja proti Krasu, mimo Sežane, Dutovelj, lahko se ustavimo v Tomaju in si ogledamo rojstno hišo pesnika Srečka Kosovela ali nadaljujemo pot do Štanjela. Po prihodu si bomo ogledali tipične primere kraške arhitekture, kot so: kraška hiša iz 15. stoletja, vodnjaki, ozke 'gase', čudovit Ferrarijev vrt. Nato se bomo spustili v Vipavsko dolino do Vipave. Sprehodili se bomo skozi Vipavo, si ogledali glavne zanimivosti: Lanthierijevo graščino, izvir Vipave - Podskalca, egipčanske sarkofage na pokopališču. Pot nas bo vodila naprej mimo Vrhpolja, na grič Zemono, kjer se nahaja poletna rezidenca Lanthierijev in pod katero se je odvijala znana rimljanska bitka v času cesarja Teodozija.

Nadaljevanje poti do Ajdovščine – nekdanje rimske utrdbe Castrum ad Fluvium frigidum. Sprehod ob ostankih rimskega obzidja. Po želji se lahko ustavimo še v muzeju, kjer sta postavljeni dve zbirki – zbirka fosilov in zbirka o rimski Castri. V dolini si bomo ogledali še Vipavski Križ, in sicer ostanke Attemsovega gradu in kapucinski samostan. V samostanu je knjižnica, ki hrani zelo stare primerke knjig, med njimi tudi zbirko pridig najbolj znanega slovenskega pridigarja – Janeza Svetokriškega, ki je bil rojen prav v Vipavskem Križu. Ob dogovorjeni uri vračanje proti domu, prihod domov je predviden v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, ogledi po programu, samostanka knjižnica, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija ekskurzije.

CENA: za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

DOPLAČILA: za morebitne vstopnine.

 

Cene/Termini: 

za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

NA KRAS IN V VIPAVSKO DOLINO

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon