NARODNI PARK BRIONI, PULA in istrska kulinarika

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru. Vožnja po avtocesti čez mejni prehod Sočerga na Hrvaško, mimo Buzeta in naprej po dolini reke Mirne do kraja Livade. Tu bomo degustirali istrsko dragocenost iz 'tartufov' – nenavadnega in skrivnostnega gomolja, ki se skriva pod zemljo (možnost nakupov). Sledi vožnja do Pule ali Histrie še iz časov lirskih plemen. Mesto so ustanovili v 5. stoletju pr.n.št. Vendar se zgodovina Pule začne že z prihodom Rimljanov, ki so jo imenovali Colonia Pietas Iulia Pola in so tam zgradili enega najlepših in najbolj dragocenih antičnih spomenikov. Nekateri od teh spomenikov vidni še danes, najbolj presenetljiv je amfiteater ali arena zgrajen med regijo Vespasiana Cezarja v 1. stoletju. Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti: areno, rimski slavolok Sergijevcev, Avgustov mavzolej, rimski tempelj na nekdanjem forumu, stolnica, pristanišče. Po ogledih nekaj prostega časa za samostojne oglede. Ob dogovorjeni uri se bomo zbrali in se zapeljali do Fažane. Tu se vkrcamo na ladjo in odplujemo na ogled narodnega parka Brioni. Postanek nas čaka na Velikem Brionu, kjer se s turističnim vlakcem popeljemo po otoku, mimo velikih starih oljk, skozi veličasten drevored do safari parka, kjer se srečamo s številnimi eksotičnimi živalmi, ki jih je od tujih državnikov dobil v dar Tito (mufloni, jeleni, različne vrste ptičev…). Obiščemo bizantinski kastrum, ostanke rimske vile v zalivu Verige, zapeljemo se mimo Titovih vil in rezidenc. Na Brionih se je čas ustavil s Titovo smrtjo in še danes se njihova podoba kaže takšna kot je bila desetletja nazaj, razen golf igrišč, ki kažejo čas današnjih dni. Po končanem ogledu (skupaj ogled traja pribl. 4 ure) povratek v Fažano in nazaj po avtocesti mimo Poreča in Umaga v Slovenijo. Po želji vam organiziramo skupno večerjo. Prihod domov je predviden v poznejših večernih urah.    

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, manjša degustacija tartufov, vstopnina in vožnja z ladjo na Brione, vožnja z vlakcem po otoku Veliki Brion, osnovno negodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

  •  

 

 

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

NARODNI PARK BRIONI, PULA in istrska kulinarika

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon