NEPOZABNA BUDIMPEŠTA

Kratek opis: 
Panonski svet naše sosede bo kmalu popestrilo Blatno jezero in gričevnat svet Bakonskega gozda na njegovi severni strani.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. DAN: Slovenija - Budimpešta
Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po avtocesti proti Madžarski z vmesnim postankom za jutranjo kavo. Prvih besed madžarščine se bomo naučili takoj po prestopu meje. Panonski svet naše sosede bo kmalu popestrilo Blatno jezero in gričevnat svet Bakonskega gozda na njegovi severni strani. Na samem zahodnem robu jezera bomo v Keszthelyju obiskali palačo Festetic, ki se ponaša s čudovito knjižnico. Sledi vožnja na polotok Tihany, ki je biser “madžarskega morja” in idilična vasica, ki ponuja čudovite keramične izdelke, pletene košare... Mi pa ne bomo pozabili  na Andrejevo cerkev. Nadaljevanje poti do Budimpešte. Nastanitev v hotelu. Večerja. Po predhodnem dogovoru se bomo po večerji povzpeli na Citadelo, kjer vas očaral čudovit razgled na celotno mesto. Nočitev.
 
2. DAN: Budimpešta - Slovenija
Po zajtrku se bomo gotovo z veseljem udeležili ogledov znamenitosti v Budimpešti. Skupaj se podamo na Grajski grič. Tu obiščemo Kraljevo palačo in Matjaževo cerkev, pri Ribiški utrdbi pa se bomo spomnili časov, ko je prvih sedem plemen poselilo območje ob Donavi. V Pešti spoznamo eno najbolj živahnih ulic v mestu - Vaci utco. Sledi nekaj prostega časa za sprehod med ulicami. Nato si ogledamo Štefanovo cerkev, ki je tudi največja mestna cerkev, spoznali Trg herojev, osrednji madžarski zgodovinski spomenik. Sprehod po Mestnem parku. Ob dogovorjeni uri se zberemo in se odpeljemo proti Sloveniji. Peljali se bomo še na pozno kosilo (na Madžarskem ali v Sloveniji – po želji). Po kosilu sledi povratek proti domu. Prihod v Ormož je predviden v poznejših večernih urah.
 
CENA: kontaktirajte nas za ceno
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 1 x polpenzion v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije.
DOPLAČILA: tipična večerja v Čardi s kulturnim programom, vstopnine: Matjaževa cerkev.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Pokličite za ceno!

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, 1 x polpenzion v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

Sorodne destinacije