NEPOZABNA ŠVICA in VOŽNJA Z VLAKOM BERNINA

Kratek opis: 
Ogledali si bomo Brescio, jezero Iseo ...se z vlakom popeljali po ozkotirni železnici Bernina, ki je uvrščena na Unescov seznam, si ogledali St. Moritz in Tirano.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

215,00€

1. dan: Slovenija – Brescia - Jezero Iseo – Val Camonica - Tirano
Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja v Italijo po Padski nižini, mimo Verone in Gardskega jezera do Brescie. Krajši ogled mesta: rimski forum, kapitol, stara katedrala, trg Pavla VI., trg Palazzo della Loggia s številnimi arkadami, stolpom ter astronomsko uro. Nadaljujemo do slikovitega jezera Iseo, šestega največjega italijanskega jezera. Sredi jezera se nahaja največji evropski jezerski otok Monte Isola. Okolica je stičišče alpskega severa in mediteranskega juga, saj je blaga klima omogočala naselitev ljudstev že v prazgodovini. Ogled slikovite vasice Iseo, kjer se bomo tudi vkrcali na ladjo in zapluli do otoka v ribiško vasico Pesciera Maraglio. Nad njo dominira mogočni grad Oldofredo in cerkev sv. Mihaela. Po ogledu povratek na kopno. Sledi nadaljevanje poti po dolini Camonica, ki je uvrščena na seznam svetovne Unescove dediščine, saj slovi po risbah iz vsakdanjega življenja, ki so jih tamkajšnji prebivalci v prazgodovini na različne načine vrezovali na gladke skalne površine. Po ogledu vožnja mimo Tirana v okolico Teglia. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
 
2. dan: Vlak Bernina – St. Moritz - Tirano
Zajtrk. Vožnja v Tirano in ogled Marijine bazilike, ki stoji na mestu, kjer se je leta 1504 pojavila Marija in napovedala konec kuge v mestu. Ob 13.00 uri se bomo odpravili na panoramsko vožnjo po ozkotirni železnici Bernina, ki je uvrščena na Unescov seznam. Celotna trasa proge vodi čez 196 mostov, 55 tunelov, čez gorski prelaz Bernina, najvišjo točko pa doseže na postaji Ospizio Bernina na višini 2253m, blizu vrha Piz Bernina, ki je s 4049m najvišji vrh Vzhodnih Alp. Doživetja, razgledi in narava, ki jo bomo srečevali na naši poti so edinstveni! Peljali se bomo do mondenega turističnega središča St. Moritz. Sprehodili se bomo po mestu in si privoščili nekaj prostega časa. Popoldan vračanje z avtobusom proti hotelu. Večerja. Če bo čas dopuščal vožnja do Sondria in prosto za večerni sprehod po mestu. Nočitev.
 
3. dan: Peglio - Lugano - Monza / Bergamo - Slovenija
Po zajtrku vožnja do vasice Peglio nad jezerom Como. Maša. Nato vožnja do Lugana, ki leži ob istoimenskem jezeru. Sprehodimo se po mestnem središču in si ogledamo stolnico, Marijino cerkev. Pred nami se bo dvigovala mogočna gora San Salvatore, s čudovitim razgledom na okolico. Do končnega razgleda se bomo povzpeli z zobato železnico. Prosti čas za uživanje v neokrnjeni naravi. Povratek v dolino z zobato železnico. Po ogledih vožnja do Monze, znamenitega dirkališča Formule 1. Ogledamo si skupne prostore z lokalnim vodnikom ter se po želji zapeljemo z avtobusom po dirkalni pisti. ALI vožnja v Bergamo, ki je deljen na spodnje in zgornje mesto. Do zgornjega mesta se bomo zapeljali z zobato železnico. Sprehodimo se od čevljarskega trga, mimo stolpa Gambito in prispemo do starega trga z mestnim stolpom, knjižnico in večkrat obnovljene Palazzo Della Ragione. Ne bomo pozabili na stolnico in romansko cerkev Maria Maggiore. Ob dogovorjeni uri povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.
 
CENA: od 215 EUR  pri najmanj 40 potnikov
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedenih relacijah, stroške dveh voznikov, 2 x polpenzion v hotelu najmanj 3*, vožnja z ladjico po jezeru Iseo na otok Monte Isola, vožnja z vlakom Bernina na relaciji Titano – St. Moritz (nazaj vračanje z avtobusom), osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: vstopnine med ogledi.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Pokličite za ceno!

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz na navedenih relacijah, stroške dveh voznikov, 2 x polpenzion v hotelu najmanj 3*, vožnja z ladjico po jezeru Iseo na otok Monte Isola, vožnja z vlakom Bernina na relaciji Titano – St. Moritz (nazaj vračanje z avtobusom), osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije