NOSTALGIJA V BEOGRADU

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. DAN: Slovenija – Dedinje – Avala - Beograd
Odhod avtobusa v jutranjih urah s kraja po dogovoru. Vožnja po avtocesti mimo Ljubljane proti dolenjski in naprej na Hrvaško mimo Zagreba, Slavonskega Broda do našega končnega cilja – Beograda. Po prihodu najprej obiščemo Hišo cvetja ali mavzoleja nekdanjega predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita na Dedinjah. Nahaja se v okviru kompleksa muzeja zgodovine Jugoslavije, kjer je najti tudi Muzej 25. maj. Zapeljemo se tudi do Avale – 511m visoke gore, kjer stoji spomenik 'Neznanemu junaku'. Srbija se s tem razlikuje od ostalih držav udeleženih v 1. sv. Vojni, kajti druge imajo postavljene spomenike Neznanemu vojaku. Sledi vožnja v center mesta, kjer se nam bo pridružil lokalni vodnik. Najprej krožna vožnja z avtobusom po mestu. Ogledali si bomo znamenitosti kot so: Hram sv. Save (naj  večja pravoslavna cerkev na Balkanu), cerkev sv. Marka, Parlament in Trg Republike, Knez Mihajlova ulica, četrt Skadarlija in Kalemegdan – beograjski park s trdnjavo, ki dominira nad mestom na sotočju reke Save in Donave. Vožnja do hotela, namestitev. Večerja nas čaka na Skadarliji v starem mestnem jedru, v ulici številnih umetnikov v eni izmed najstarejših gostiln. Po večerji prosto za individualne sprehode in oglede. Nočitev.  
2. DAN: Novi Beograd - Slovenija
Po zajtrku sledi ogled preostalih znamenitosti mesta Beograd, vožnja v Novi Beograd in ogled največje kongresne dvorane v mestu – Sava center. Po dogovoru se lahko zapeljemo z ladjico po reki Savi in Donavi, ki traja približno 1,5 ure. Sledi nekaj prostega časa za morebitne drobne nakupe in samostojne oglede. Po želji lahko organiziramo skupno kosilo. Ob dogovorjeni uri vračanje proti domu z vmesnimi postanki. Prihod domov je predviden v poznih večernih.  

  • ODHOD: po želji skupine  
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4*, večerja na Skadarliji ob tradicionalni glasbi, lokalnega vodnika, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

    .

 

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije