Okusi Emilije Romanje; Parma in Modena

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Aktualna potovanja

1. dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Pot nas bo vodila po Italiji v deželo Emilija Romanja. Naše spoznavanje okusov te čudovite dežele bomo pričeli v Parmi. Mesto slovi po pršutu in parmezanu, pravijo mu tudi spomenik dobrega življenja in kulinarike. Najprej bomo obiskali sirarno in si pod strokovnim vodstvom ogledali proizvodnjo slavnega parmezana (Parmiggiano Reggiano). Sledila bo pokušina tega izvrstnega produkta in možnost nakupa v tovarniški trgovini. Nato se bomo odpravili na raziskovanje mestnega središča. Sprehodili se bomo mimo bivališča nekdanjih parmskih vladarjev Palazzo del Pilottase ustavili  pri mestni katedrali Duomo s škofovsko palačo in krstilnico. Obiskali bomo trga Garibaldi in Pace ter videli romanski baptisterij in stolnico s Correggiovimi freskami. Nekaj prostega časa za osvežitev in nato se bomo odpravili v tovarno slavnega parmskega pršuta. Strokovno vodstvo po tovarni in pokušina, možnost nakupa izdelkov v tovarniški trgovini. Po ogledu se bomo odpeljali v hotel v bližnji okolici. Namestitev, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v rojstno mesto opernega pevca Luciana Pavarottija, Modeno. Prvi postanek bomo imeli v tovarni slavnega balzamičnega kisa. Spoznali bomo zgodovino in načine pridelave kisa ter izvedeli marsikatero zanimivost. Seveda pa bomo balzamični kis tudi poskusili. Možnost nakupa izdelkov v tovarniški trgovini. Po ogledu in pokušini se bomo odpravili v mestno središče, ki je bilo leta 1997 uvrščeno na UNSECO listo svetovne kulturne dediščine. Sprehodili se bomo po Piazzi Grande mimo mestne hiše, do znamenite katedrale in stolpa Ghirlandina. Ustavili se bomo na tržnici Albinelli, ki ima pestro zgodovino  in velja za eno najlepših v Italiji. Sledi prosti čas za samostojno raziskovanje, nakupe, osvežitev, okrepčilo. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Ajdovščina, Vrtojba
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

 

Število dni: 
2
Cena vključuje: 
 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • en polpenzion v hotelu turistične kategorije v dvoposteljni sobi,
 • turistično takso v hotelu,
 • voden ogled in degustacijo v tovarni parmezana,
 • voden ogled in degustacijo v tovarni parmskega pršuta,
 • voden ogled in degustacijo v tovarni balzamičnega kisa,
 • turistično vodenje, organizacijo in ddv.

 

Opombe k aranžmaju

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • V primeru zvišanja ali uvedbe nove vstopne takse na destinaciji, si pridržujemo pravico do naknadnega poračuna tega stroška.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih podatkov (december 2021). V kolikor se cene vstopnin spremenijo, si pridržujemo pravico do spremembe cene celotnega aranžmaja.
Doplačila: 
 • ENOPOSTELJNA SOBA 30,00 EUR
Popusti: 
 • OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Okusi Emilije Romanje; Parma in Modena

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon