Okusi Toskane

Toskana, dežela okusov, degustacija vina Chianti, ekstra deviškega olivnega olja, sira peccorino, piškotkov cantucci in vina Vinsanto, Firence- prestolnica umetnosti, mesto stolpov San Giminiano, srednjeveški...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
339,00

1. dan: Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja preko mejnega prehoda ter po Italiji do Firenc, kamor bomo prispeli v dopoldanskem času. Sledi kratka vožnja s tramvajem v center mesta in ogled glavnih znamenitosti prestolnice Toskane in evropske umetnosti. Ogledali si bomo stolnico, krstilnico, Giottov zvonik, se sprehodili do trga Signoria, kjer bomo občudovali mogočen kip Davida in pot nadaljevali preko reke Arno in čudovitega mostu Ponte Vecchio (Stari most). Prosti čas za ogled pokrite tržnice, kjer se boste lahko okrepčali z lokalnimi dobrotami. Pot bomo nadaljevali proti toskanskem podeželju, kjer bomo na lokalnem kmečkem turizmu večerjali toskanske dobrote. Sledi vožnja v hotel, namestitev in nočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpravili na ogled srednjeveškega mesta Siena, skritega za ohranjenim in obnovljenim mestnim obzidjem. Na sprehodu skozi mesto si bomo ogledali enega izmed najlepših srednjeveških trgov v Evropi Piazza del Campo (trg 2x letno uporabijo za konjsko dirko Palio) z mogočnim stolpom Torre del Mangia (88 m). Ogledali si bomo še stolnico in krstilnico, Palazzo Publico s čudovitimi freskami ter se sprehodili še do Piazza del Duomo z gotsko katedralo. Sledila bo pokušina vina Chianti in ekstra deviškega olivnega olja. Nato bomo pot nadaljevali do slikovitega mesteca San Gimignano, ki slovi po številnih stolpih starih plemiških hiš. Čeprav se jih je do danes ohranila le še slaba petina, se je mesta zaradi njih oprijel naziv srednjeveški Manhattan. Sprehodili se bomo po živahni, s trgovinicami posejani ulici do trga Piazza della Cisterna. Po ogledu bomo obiskali farmo žafranov, kjer nam bodo predstavili zanimivosti o tej zgodovinski rastlini/začimbi in nam postregli s štirimi vini ter prigrizkom. Sledi večerja na lokalnem agriturizmu. Povratek v hotel, nočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpravili na povratno pot proti Sloveniji. Prvi postanek bomo imeli v enem najlepših toskanskih mest, Pisi. Postanek bomo namenili ogledu znamenitih spomenikov na trgu Piazza del Duomo, ki ga imenujejo tudi trg čudes s poševnim stolpom. Zunanji ogled trga in katedrale, poševnega stolpa in krstilnice. Pot bomo nadaljevali do čudovitega obzidnega srednjeveškega mesta Lucca. Sprehodili se bomo skozi starinsko mrežo ulic in si ogledali cerkve San Michele in Foro, Duomo di San Martino ter občudovali ostale palače. Sledi še kratka pokušina vin, piškotkov cantucci in vina Vinsanto. Povratek proti domu kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
Odhod: 27. 05. 2022, 16. 09. 2022
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Ajdovščina, Vrtojba
Cene/Termini: 

Odhod: 27. 05. 2022, 16. 09. 2022

Cena odhoda- Ljubljana

pri udeležbi najmanj 40 oseb:339,00 EUR

pri udeležbi najmanj 25 oseb:389,00 EUR

Število dni: 
3
Cena vključuje: 
 • prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vsemi pripadajočimi stroški,
 • 2x namestitev v dvoposteljnih sobah s kopalnico v hotelu 3*, nočitev z zajtrkom,
 • 2x večerjo na lokalnem agriturizmu (pijača za doplačilo),
 • 2x vozovnico za tramvaj v center Firenc,
 • pokušino vina Chianti, ekstra deviškega olivnega olja in sira peccorino,
 • ogled farme žafranov s pokušino štirih vrst vin in prigrizkom,
 • pokušino vin, piškotkov cantucci in vina Vinsanto,
 • vstopne takse v Sieno, San Gimignano, Lucco, Piso,
 • turistično takso,
 • turistično vodenje, organizacijo in ddv.
Doplačila: 
 • ENOPOSTELJNA SOBA 40,00 EUR
Popusti: 
 • OTROK DO 12. L. NA DOD. LEŽ. 5.00 %

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Okusi Toskane

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon