Italija

PADOVA, RAVENNA IN SAN MARINO

Padova, mesto sv. Antona Padovanskega ter Ravenna, kjer je pokopan veliki pesnik Dante. Obiščemo tudi žepno republiko San Marino.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. DAN: Slovenija – Padova - Ravena

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v jutranjih urah. Vožnja v Italijo z vmesnim postankom do Padove. Ogledali si bomo baziliko Sv. Antona Padovanskega, ki je tudi zaščitnik mesta, Donatellov kip, posvečen vojščaku Gattamelata, univerzo iz leta 1222, Zeliščni in Gosposki trg. Postanek na trgu Prato della Valle, ki je eden največjih trgov v Evropi in že od nekdaj poznan po živahni sejemski dejavnosti. Priporočamo ogled kapele Scrovegni s čudovitimi Giottovimi freskami. Naš ogled zaključimo na trgu Prato della Valle, kjer je ob sobotah zelo živahno. Nadaljujemo proti Raveni – mesto hrani nekaj najpomembnejših bizantinskih arhitekturnih biserov. Ustavili se bomo najprej v predmestju, kjer si ogledamo cerkev sv. Apollinare in Classe iz 6. stoletja (doplačilo za ogled notranjosti). Bazilika je še edina ohranjena stavba nekdanjega mogočnega pristanišča. V Raveni je med drugim pokopan velik pesnik Dante, mesto pa nam ponuja še mnogo drugih zanimivosti. Sledi vožnja do Riminija, namestitev v hotelu in večerja. Po večerji, ob dogovorjeni uri se bomo odpravili na zabavo v eno izmed diskotek, po želji lahko naslednji dan obiščemo zabaviščni park Mirabilandia. Nočitev.

2. DAN: San Marino - Slovenija

Po zajtrku odhod v bližnjo 'žepno' republiko San Marino, saj je po površini ena najmanjših držav na svetu. Po legendi naj bi republiko ustanovil kamnosek sveti Marino iz Raba v 4. stoletju. Ogledamo si Trg svobode, Vladno palačo, cerkev sv. Marina. Prosto za samostojne sprehode po uličicah. Nato se bomo podali še do kraja Viserbe in obiskali zanimiv tematski park 'Italia in Miniatura' ali Italija v malem, kjer si bomo ogledali pomanjšane arhitekturne bisere iz Italije in sveta. Po končanih ogledih vračanje proti domu. Vožnja proti Sloveniji z vmesnimi postanki. Prihod domov je predviden v poznejših večernih urah.

CENA: Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 1 x polpenzion v hotelu najmanj 3*, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo ekskurzije.

DOPLAČILA: vstopnine med ogledi po dogovoru (Italia in miniatura, Mirabilandia).

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

PADOVA, RAVENNA IN SAN MARINO

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon