PARIZ in MONT SAINT MICHEL

<
>
Kratek opis: 
Obiskali bomo eno največjih francoskih atrakcij, MONT SAINT-MICHEL. Znameniti benediktinski samostan leži na granitnem otočku blizu meje med Normandijo in Bretanijo

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

Pariz, Bretanija, Normandija in dolina Loare
 
1. DAN: Iz kraja po dogovoru se bomo odpeljali v popoldanskih urah, sledi nočna vožnja skozi Avstrijo in Nemčijo z vmesnimi postanki.
 
2. DAN: Zgodaj dopoldne prispemo v glavno mesto Šampanje, kraljevski REIMS. Ogledamo si eno izmed treh klasičnih francoskih gotskih katedral XIII. stoletja, elegantno Notre-Dame. Obiščemo tudi eno izmed šampanjskih hiš in si ogledamo njihovo klet. Iz Šampanje se napotimo proti PARIZU, kamor prispemo zgodaj popoldne. Odpeljemo se do hotela v katerem se nastanimo. Potem se iz hotela s podzemno železnico podamo pod najbolj obiskano pariško znamenitost, Eiffelov stolp. Nato vas vabimo še na romantično vožnjo z ladjico po reki Seini (doplačilo), ki je del Unescove svetovne dediščine – na njenih obrežjih so zbrane kar tri četrtine turistične dediščine mesta luči. Sledi vožnja do hotela. Večerja in prenočevanje.
 
3. DAN: Po zajtrku se odpravimo na ogled najstarejšega dela mesta, majhnega otoka sredi Seine (Ile de la Cité) z veliko gotsko katedralo Notre-Dame s slavnim pročeljem. Raziščemo tesne ulice bohemske Latinske četrti, kjer si privoščimo kosilo. Popoldne se napotimo proti Montmartru, kjer se bomo sprehodili med slikarji in pred cerkvijo Sacre Coeur uživali v čudovitem razgledu na Pariz. Sledi vožnja proti Normandiji, prihod v hotel in nočitev.
 
4. DAN: Dopoldne namenimo eni največjih francoskih atrakcij, MONT SAINT- MICHELU. Znameniti benediktinski samostan leži na granitnem otočku blizu meje med Normandijo in Bretanijo; geografsko pripada slednji, z zgodovinskega in umetnostnega vidika pa Normandiji. Po ogledu Mont-Saint-Michela gremo v Bretanjo, najprej v SAINT MALO, pristanišče z dolgo in ponosno zgodovino pomorskih raziskovalcev, trgovcev in bahaških gusarjev; tu si privoščimo nekaj prostega časa za sprehode po mestnem obzidju ali za morebitno kosilo. Ker je v tem delu Francije razlika med plimo in oseko rekordna, so nedaleč od izliva reke Rance v Rokavski preliv, med mestoma Dinard in Saint Malo, zgradili prvo elektrarno na plimovanje na svetu. Sledi vožnja mimo Le Mansa, ki slovi po 24-urni vzdržljivostni avtomobilski dirki, ter Toursa, ki je rojstno mesto Fouqueta in Balzaca, nato se odpeljemo proti dolini reke Loire. Čaka nas še nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
5. DAN: Po zajtrku se odpravimo v BLOIS z velikim gradom, ki je bil najbolj priljubljena kraljeva rezidenca, dokler ni Ludvik XIV. dvora preselil v Versailles: sprehod po starem jedru mesta. Nato zapustimo dolino reke Loire in se podamo proti severo-vzhodu; mimo Orléansa, Pariza in Reimsa, pa Verduna in Metza in se odpeljemo proti Alzaciji. Ko prečkamo reko Ren, se znajdemo v Nemčiji. Sledi nočna vožnja proti domovini čez Nemčijo in Avstrijo po isti poti kot ob prihodu.
 
 
ODHOD: po želji skupine
 
CENA: pokličite za ceno!
 
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, vse cestnine, 3 x polpenzion v hotelih najmanj 3*, nezgodno zavarovanje potnikov, vodenje in organizacija potovanja -izleta.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Pokličite za ceno!

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, vse cestnine, 3 x polpenzion v hotelih najmanj 3*, nezgodno zavarovanje potnikov, vodenje in organizacija potovanja -izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije