Planina TARA in šarganska osmica

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. DAN: Slovenija – Višegrad – Mokra Gora – Drvengrad - Perućac

Odhod iz kraja po dogovoru ob 1.00 uri zjutraj. Vožnja na Hrvaško in naprej v BiH do Višegrada, kjer nas pričaka lokalni vodič in nam pove zgodbo o znamenitem 500 let starem kamnitem mostu Mehmed Paše Sokolovića. Ogledamo si še Andrićgrad. Zapustimo Bosno in nadaljujemo pot v Srbijo proti Mokri Gori, v izhodišče poti narodnega parka zahodne Srbije. Ob 13.30 uri se zapeljemo s ''čirom'' iz glavne železniške postaje po zgodovinski ozkotirni železnici, ki so jo zgradili, da so Beograd povezali z Jadranskim morjem. Vožnja proti Drvengradu, zanimivi leseni vasi, v srbskem etno stilu jo je postavil režiser Emirja Kustorice. Po končanih ogledih vožnja v Perućac. Namestitev v hotelu. Prosto do večerje. Večerja in nočitev.

2. DAN: Planina Tara – Perućac  - Bajina Bašta

Po zajtrku vožnja proti Tari. Odpeljemo se v osrčje planine do planote Mitrovac in jezera Zaovine, kjer je leta 1875 botanik Josif Pančić prvi opisal iglavca 'Omoriko'. Ogledamo si muzej 'flore in favne' in nadaljuje  mo proti Peručcu z vmesnim postankom na razgledni točki. Okrog 12.00 ure se vkrcamo na ladjo in odplujemo po jezeru skozi kanjon reke Drine. Kosilo na ladji z ribjimi specialitetami (v primeru slabega vremena kosilo na splavu na jezeru). Po koncu vožnje se odpravimo proti Bajini Bašti, mimo reke Vrelo ali reke 'Godina' -  leto, ker je namreč dolga samo 365m, kolikor dni ima leto. Prihod v Bajino Bašto, postanek za kavo in samostojni sprehod po mestu, ki je svoje ime dobilo po turškem veljaku Baji. Obiskali bomo še samostan Rača, zgrajen v 13. stol. Okrog 18.00 ure povratek v Peručac, kjer nas čaka okusna srbska večerja z zabavnim folklornim programom, ob glasbi in nastopu trubačev. Vožnja v hotel. Nočitev.

3. DAN: Zaltibor – Bijeljine - Slovenija

Zajtrk. Po zajtrku slovo od Tare in vožnja proti planini Zaltibor, eni najbolj znanih zdravi  liških krajev v Srbiji. Zaradi izjemnih klimatskih razmer, ki zelo ugodno vplivajo na izboljšanje krvne slike, je predvsem poleti zelo obiskano letovišče, pozimi pa priljubljen športni center. Nadaljevanje do Bijeljine v Semberiji, kjer bo naš zadnji daljši postanek za ogledsrbske etno vasi Stanišiči, kamor so prinesli stare in lpo obnovljene lesene kmečke hiše, gospodarska poslopja, hleve in vaške cerkvice. V samem kompleksu pa najdemo tudi bogato gostinsko ponudbo. Možnost kosila. Čaka nas š vožnja po avtocesti proti Sloveniji, kamor je predviden povratek v večernih urah.

CENA: pokličite za ceno!

 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedenih relacijah, 2 x POLPENZION z eno tradicionalno srbsko večerjo, vožnja s 'čirom', vstopnino v Drvengrad, vožnja z ladjico s kosilom, spremstvo lokalnega vodiča, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije.

DOPLAČILA: enoposteljna soba, morebitne druge vstopnine.

 

Datum odhoda: 
po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Planina TARA in šarganska osmica

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon