PO VIPAVSKI DOLINI - Zgodovina in kulinarika Vipavske doline

Sprehod po ozkih vaških 'gasah' in ogled zunanjosti nekaterih tipičnih vipavskih hiš. Ob prigrizku bomo degustirali avtohtone sorte vipavskih vin.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Na pot se bomo odpravili v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja po avtocesti v Vipavsko dolino. Najprej se bomo ustavili v tipični vipavski vasici – Gočah, ki jo imenujemo tudi arhitekturni biser Vipavske doline. Sprehod po ozkih vaških 'gasah' in ogled zunanjosti nekaterih tipičnih vipavskih hiš.

V Gočah pa ne bomo spoznavali samo arhitekturnih znamenitosti, naš postanek bomo namenili tudi obisku ene izmed primorskih kleti, kjer bomo ob prigrizku degustirali avtohtone sorte vipavskih vin. Po končani degustaciji se bomo odpravili naprej proti Vipavi. Tu si bomo ogledali glavne znamenitosti, kot so: Lanthierijev dvorec, izvir reke Vipave, cerkev sv. Štefana in seveda izvirna staroegiptovska sarkofaga, ki se nahajata na vipavskem pokopališču. Na poti proti Ajdovščini se bomo ustavili tudi na dvorcu Zemono, pod katerim je leta 394 potekala znamenita bitka 'pri mrzli reki' med rimskim cesarjem Teodozijem in Evgenijem. Po prihodu v Ajdovščino si bomo najprej ogledali ostanke rimske utrdbe, rimskih term ter stari del Ajdovščine.

Pot bomo nadaljevali do Vipavskega Križa. Bratje kapucini nam bodo razkazali kapucinski samostan, v katerem se nahaja knjižnica, ki hrani redke in zelo stare knjige. V njem je deloval in živel eden najbolj uglednih in zanimivih slovenskih pridigarjev - Janez Svetokriški. Poleg samostana si bomo ogledali še grad iz konca 15. stoletja. Če nam bo čas dopuščal še skok do Nove Gorice, kjer si bomo ogledali samostan na Kostanjevici v katerem je grobnica Burbonov in samostanska knjižnica. V zgodnjih večernih urah se bomo odpeljali do gostišča ali kmečkega turizma, kjer bomo naše potepanje zaključili ob okusni večerji. Prihod domov je predviden v večernih urah.    

ODHOD: po želji skupine

CENA: za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, degustacijo vin ob prigrizku v Gočah, prispevek za ogled samostana v Vipavskem Križu, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

 za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, degustacijo vin ob prigrizku v Gočah, prispevek za ogled samostana v Vipavskem Križu, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

PO VIPAVSKI DOLINI - Zgodovina in kulinarika Vipavske doline

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon