POTEP PO TRŽAŠKI POKRAJINI

Sprehodimo se po Trstu, ogledamo si grad Miramare, nadaljujemo v Gradež in zaključimo v Ogleju.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

ODHOD: po želji skupine

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v jutranjih urah. Vožnja v Italijo do Trsta, središča Tržaške pokrajine. Obiskali bomo staro Rižarno, ki je med 2. svetovno vojno služila kot zapor, ogledali si bomo kratek film. Sprehodimo se po središču Trsta in si ogledamo Trg italijanskega zedinjenja (Piazza Unita d'Italia), ki ga obkrožajo: vladna palača, palača Tržaškega Lloyda, občinska palača, gledališče Verdi, Canal Grande. Pot nas bo nato vodila na antični Kapitol, zgodovinsko središče Trsta, na grič sv. Justa z ogledom istoimenske cerkve, spomenika padlim, do rimske bazilike in na grad. Peš se bomo vračali do avtobusa. Našo pot nato nadaljujemo skozi Barkovlje, tržaško predmestje vil do slovitega gradu Miramar, ki ga je dal zgraditi nadvojvoda Ferdinand Maksimilian I.. Ogled in sprehod po parku z redkimi eksotičnimi rastlinami, ki jih je Ferdinand Maksimilian večinoma prinesel iz svojih potovanj. Ogledamo si notranjost gradu, v katerem se nahaja bogat zgodovinski muzej. Sledi vožnja skozi Tržič, ki je znan po ladjedelništvu, vse do manjšega naselja Sredpolje (Redipuglia), znanega po veličastnem vojaškem pokopališču. Ogledali si bomo spomenik, muzej ter zbirko orožja, po želji tudi predstavitvenega filma. Od tu nas bo pot vodila do Gradeža ali 'otoka sonca', znanega kot enega najlepših in najbolj elegantnih kopaliških krajev na Jadranu. Ogled starega dela mesta s stolnico. Našo pot naprej nadaljujemo do Ogleja, kjer obiščemo Poponovo bazilike ter ostale arheološke spomenike iz rimske ter srednjeveške dobe, kot so pristaniške naprave in forum. V poznih popoldanskih urah vožnja nazaj proti domu do kraja odhoda. Prihod domov je predviden v večernih urah.

  • CENA: pokličite za ceno

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedenih relacijah, zunanje oglede po programu, ogled Rižarne, muzej iz 1. svetovne vojne, vstopnino v grad Miramare, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

DOPLAČILA: večerja s pijačo od 6 EUR.

 

 

 

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

POTEP PO TRŽAŠKI POKRAJINI

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon