Po zamejski Italiji do Trsta

Zapeljali se bomo do Trsta, si ogledali staro Rižarno, ki je med 2. sv. vojno služila kot zapor ter se zapeljali do edinstvenega gradu Miramare.
Prevoz: 
Avtobus

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v jutranjih urah. Pot nas bo vodila do Trsta, obmorskega mesta ki hrani še veliko ostankov iz rimskih časov. Obiskali bomo staro Rižarno, ki je med 2. sv. vojno služila kot zapor, ogled predstavitvenega filma. Sprehodili se bomo po središču Trsta in si ogledali: Trg italijanskega zedinjenja (Piazza Unita d'Italia), trg obkrožajo: vladna palača, palača Tržaškega Lloyda, občinska palača, gledališče Verdi, Canal Grande. Povzpnemo se na antični Kapitol – grič sv. Justa, ogledamo si istoimensko cerkev, spomenik padlim, ostanke rimske bazilike in grad. Peš se bomo vračali do avtobusa. Ne bomo pozabili na ogled največje pokrite tržnice – Eataly, kjer najdemo zbrano kulinariko celotne Italije. Našo pot bomo nadaljevali skozi Barkovlje, tržaško predmestje vil, do slovitega gradu Miramar, ki ga je dal zgraditi nadvojvoda Ferdinand MaksimiIjan I. Že samo ime nam pove, da ima grad čudovit pogled na morje in tržaški zaliv. Sprehodimo se po parku s številnimi eksotičnimi rastlinami, ki jih je večinoma nadvojvoda Ferdinand prinesel iz svojih potovanj. Po želji si ogledamo notranjost gradu, v kateri je bogat zgodovinski muzej. Sledi vožnja skozi ladjedelniško mesto Tržič (Monfalcone), do manjšega naselja Sredpolje (Redipuglia), znanega po veli  častnem vojaškem pokopališču, ogled spomenika, muzeja z zbirko orožja (možen ogled predstavitvenega filma). Od tu nas bo pot vodila do Gradeža ali 'otoka sonca', enega najlepših in najbolj elegantnih kopaliških krajev na Jadranu. Ogled starega dela mesta s stolnico. Vožnja naprej do Ogleja, ogled Poponove bazilike ter ostalih arheoloških spomenikov iz rimske ter srednjeveške dobe, kot so: pristaniške naprave, forum,… V poznih popoldanskih urah vračanje proti domu. Prihod domov je predviden v večernih urah.

CENA: Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, vstopnino v grad Miramare, ogled bazilike v Ogleju, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo ekskurzije.

DOPLAČILA: morebitne vstopnine po dogovoru.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Po zamejski Italiji do Trsta

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon