PO ZAMEJSTVU (Trst – grad Miramare – Rilkejeva pot - Oglej)

Obiščite Trst, zapeljite se skozi Barkovlje do gradu Miramare, peš po Rilkejevi do Devina, Tržič in Oglej.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Na pot se bomo odpravili v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Z avtobusom se bomo peljali po avtocesti do Sežane, kjer nam bodo v pristni kraški kleti ob prigrizku ponudili različne vrste vina, med njimi tudi pravi kraški teran. Po degustaciji bomo pot nadaljevali do središča Furlanije Julijske krajine - mesta Trst. Najprej se bomo sprehodili po starem mestnem jedru, čez Trg Italijanskega zedinjenja (Piazza Unita), ogledali si bomo ostanke rimskega amfiteatra, se povzpeli do cerkve sv. Justa in istoimenskega gradu od koder se nam ponuja lep panoramski razgled na mesto in celoten Tržaški zaliv.

Nato se bomo zapeljali do idiličnega gradu Miramare, ki se nahaja tik ob morju. Sprehodili se bomo po čudovitem parku in si ogledali notranjost Maksimilijanovega gradu. Grad je bil zgrajen med leti 1856 in 1860. Sledi krajša vožnja do bližnjega Sesljana (Sistiana), odkoder se podamo na dober kilometer peš poti, ki povezuje Sesljan z Devinom – Rilkejeva Pot. Pot poteka na naravnem sklanem robu nad morjem. Po okrog polurni hoji prispemo do Devinskega gradu. V gradu je živel in bil gost avstrijski pesnik Reiner Maria Rilke od tod tudi ime poti. Možnost ogleda notranjosti gradu. ALI: Pot bomo nadaljevali skozi Tržič (Monfalcone) do Gradeža, postanek za sprehod in ogled nekaterih zanimivosti.

Naslednji naš postanek in ogled bo v Ogleju (Aquilea). Aquileia je bila v antiki eno izmed devetih najpomembnejših mest v rimskem imperiju. Ohranjeni so številni arheološki ostanki, celo današnje mestece je nekakšen arheološki spomenik. Nekdaj je bilo pomembno središče in sedež oglejskih patriarhov. Tu si bomo ogledali znamenito Poponovo baziliko in na novo odkrite mozaike.

V popoldanskih urah se bomo podali nazaj proti Sloveniji. Vožnja v Slovenijo, kjer bomo dan zaključili z okusno večerjo v gostišču ali na kmečkem turizmu. Prihod domov je predviden v večernih urah.  

ODHOD: po želji skupine

CENA: za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanji ogledi po programu, degustacijo kraških vin ob prigrizku, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, zunanji ogledi po programu, degustacijo kraških vin ob prigrizku, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

PO ZAMEJSTVU (Trst – grad Miramare – Rilkejeva pot - Oglej)

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon