PO ZAMEJSTVU IN TRŽAŠKEM ZALIVU

Izlet po zamejstvu, Ogled notranjosti gradu Miramare, kjer se nahaja bogat zgodovinski muzej in sprehod po parku z redkimi eksotičnimi rastlinami, ki jih je Ferdinand Maksimilian večinoma prinesel iz svojih...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Na pot se bomo odpravili v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Z avtobusom se bomo peljali po avtocesti do Sežane, kjer nam bodo v pristni kraški kleti ob prigrizku ponudili različne vrste vina, med njimi tudi pravi kraški teran.

Nadaljujemo v Trst. (možnost retro vožnje s starim tramvajem iz Opčin, ki je tudi ena od turističnih znamenitosti Trsta, saj deluje kot žična vzpenjača) Sprehodimo se po središču in si najprej ogledamo Trg italijanskega zedinjenja (Piazza Unita d'Italia), ki ga obkrožajo: vladna palača, palača Tržaškega Lloyda, občinska palača, gledališče Verdi, Canal Grande. Čas za pravi 'capuccino'. Pot nas bo nato vodila na antični Kapitol in zgodovinsko središče Trsta, na grič sv. Justa z ogledom istoimenske cerkve, spomenika padlim, do rimske bazilike in na grad. Odprl se nam bo čudovit razgled na mesto. Peš se bomo vračali do avtobusa.

Nadaljujemo z avtobusom skozi Barkovlje, tržaško predmestje vil, do slovitega gradu Miramar, ki ga je dal zgraditi nadvojvoda Ferdinand Maksimilian I. Ogled notranjosti, kjer se nahaja bogat zgodovinski muzej in sprehod  po parku z redkimi eksotičnimi rastlinami, ki jih je Ferdinand Maksimilian večinoma prinesel iz svojih potovanj. Pot bomo nadaljevali skozi Monfalcone (Tržič) do Ogleja  (Aquilea). Oglej je bil v antiki eno izmed devetih najpomembnejših mest v rimskem imperiju. Ohranjeni so številni arheološki ostanki, celo današnje mestece je nekakšen arheološki spomenik. Nekdaj je bilo pomembno središče in sedež oglejskih patriarhov. Tu si bomo ogledali znamenito Poponovo baziliko in na novo odkrite mozaike. V popoldanskih urah se bomo podali nazaj proti Sloveniji. Vožnja v Slovenijo, kjer bomo dan zaključili z večerjo v gostišču ali na kmečkem turizmu.    

ODHOD: Po želji skupine

CENA: za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, degustacijo kraških vin ob prigrizku, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, degustacijo kraških vin ob prigrizku, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

PO ZAMEJSTVU IN TRŽAŠKEM ZALIVU

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon