Počitnice v švicarskih gorah

Gorski hotel 3*: vse sobe z balkonom, notranji bazen, savna, whirlpool. Z zobato železnico pod Rochers de Naye, Ženeva, Lozana, Montreux, Gstaad, slastni sir gruyères in pregrešno dobra čokolada Callier,...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
599
Aktualna potovanja

1. dan: Ljubljana-Italija-prelaz sv. Bernarda-Leysin

Jutranji odhod iz Ljubljane. Vožnja mimo Benetk, Milana in Aoste proti Alpam. Začeli se bomo vzpenjati po slikoviti gorski cesti sv. Bernarda, eni najstarejših alpskih poti - njena prometna pomembnost se je zmanjšala šele leta 1964 z dograditvijo predora. Na prelazu Velikega sv. Bernarda (Col du Grand Saint Bernard, 2469 metrov) se bomo ustavili, občudovali jezero, ki je zamrznjeno skoraj 265 dni na leto. Obiskali bomo tudi zavetišče (hospic), ki so ga v srednjem veku ustanovili menihi avguštinci. Tu so z njimi bivali slavni psi - bernardinci, ki so jim sprva služili za prenašanje tovora, nato pa za reševanje planincev izpod plazov. Ogled zanimivega muzeja, ki pripoveduje o zgodovini zavetišča, o okoliški naravi ter o vzreji bernardincev. Nadaljevanje poti v dolino proti Martignyju in dalje proti slikoviti gorski vasici Leysin v kantonu Vaud, ki slovi kot klimatsko letovišče ter smučarsko središče. Nastanitev v hotelu, kjer bomo preživljali naše počitnice. Večerja in nočitev.

2. dan: Le Kuklos

Zajtrk. Spoznavanje okolice. Nato pa vzpon z žičnico do vrtljive panoramske restavracije Le Kuklos. Futuristična zgradba, ki je v celoti zgrajena iz stekla, kraljuje na 2048 metrih med gorami Tour d'Äi, Tour de Mayen in Tour de Famelon ter nudi izjemne razglede na ženevsko jezero, dolino Rone, na visoke alpske vrhove, videli bomo tudi Mont Blanc in Eiger. Uživanje v objemu gora. Vrnitev z žičnico v dolino. Prosto. Večerja in nočitev.

3. dan: Ženeva, Yvoire

Zajtrk. Dan bomo posvetili ženevskemu jezeru, ki si ga delita Švica in Francija - Francozi ga imenujejo Lac Léman. Vožnja po severni, švicarski obali jezera mimo mnogih mondenih letovišč v Ženevo, ki leži ob jugozahodnem delu jezera in hkrati ob bregovih Rone. Svetovljansko mesto, trdnjava reformacije - mesto Calvina, prestolnica mislecev (J. J. Rousseau) in ne nazadnje sedež Združenih narodov. Ogled mestnih zanimivosti: katedrale, mestne hiše, spomenika reformaciji, palače Združenih narodov... Videli bomo tudi slavni vodomet, simbol mesta, ki brizga vodo iz jezera okoli 140 metrov visoko! Vračali se bomo po južni, francoski obali jezera in tam obiskali Yvoire, eno najlepših francoskih vasi, ki je za svojo ureditev dobila številne nagrade. Sprehod po ozkih srednjeveških ulicah, prepolnih cvetja in trgovinic bo prava paša za oči. Še večje presenečenje pa nas čaka, ko bomo sredi vasi obiskali skrivnostni vrt petih čutov! Vrnitev mimo Eviana v naš hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: Montreux-Rochers de Naye-Chillon

Zajtrk. Vožnja v Montreux, mondeno letovišče ob ženevskem jezeru z razkošnimi hoteli in sijajnimi palačami. Mesto ima izjemno milo klimo, od tod tudi izredno bujna in raznolika vegetacija (fige, mandljevci, ciprese, magnolije). Skozi staro mesto se bomo napotili do cerkve, od koder se odpre lep razgled na jezero, grad

Chillon ter Alpe v daljavi. Nato se bomo z zobato železnico (doplačilo, odločitev ob prijavi) odpeljali mimo polj in pašnikov ter skozi slikovita naselja, kot sta Glion in Caux s starimi elegantnimi hoteli 1600 metrov visoko pod skalni vrh Rochers de Naye. Z razgledne točke bomo uživali v lepem razgledu na ženevsko jezero ter na okoliške Alpe, všeč pa nam bodo tudi prijazni svizci ter dehteče gorsko cvetje. Po želji si bomo privoščili tudi kosilo v panoramski gorski restavraciji. Vrnitev z vlakom v dolino. Vožnja do gradu Chillon. Čudovita lega na majhnem otočku tik ob obali ženevskega jezera z rajskimi razgledi na Montreux in Alpe pritegne mnoge obiskovalce, navdihnila je celo velikega angleškega pesnika Lorda Byrona, ki je grad uporabil v svoji pesnitvi "Chillonski jetnik". Ogled. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

5. dan: Lozana-Vevey

Zajtrk. Vožnja v Lozano, ki jo imenujejo tudi olimpijska prestolnica, saj je tukaj sedež Mednarodnega olimpijskega komiteja. Najprej si bomo v pristaniškem Ouchyju ogledali sloviti Olimpijski muzej, nato pa stari gornji del mesta, ki se je razvijal okoli gotske katedrale. Sledi vožnja v Vevey, eno od prijetnih letovišč ob Ženevskem jezeru. Sprehod ob obali vse do spomenika slavnega igralca in režiserja Charlieja Chaplina. Vrnitev v hotel in prosto popoldne. Po želji sprehod do vrta Gentiana, kjer uspevajo zdravilne rastline. Večerja in nočitev.

6. dan: Gruyeres-Broc-Château d'Oex-Gstaad

Zajtrk. Vožnja v zaledje ženevskega jezera - v Gruyères, malo utrjeno srednjeveško mestece, ki čepi na pobočju grička, na katerem kraljuje mogočen grad. Ogled nam bo razsvetlil več stoletij dolgo grajsko zgodovino arhitekture in kulture. Po sprehodu po ljubkih ozkih uličicah bomo obiskali sirarno, kjer pridelujejo slavni sir gruyère, ki je za francosko Švico enako pomemben kot ementalec za nemško Švico - po želji ga bomo lahko kupili. Vožnja v bližnjo vasico Broc, kjer bomo obiskali najstarejšo švicarsko čokoladnico Callier in odkrili nekaj skrivnosti čarobnega sveta čokolade. Nato se bomo podali v alpski gorski svet v predel Pays d'Enhaut z glavnim mestom Château-d'Oex. Ustavili se bomo tudi v Gstaadu, mondenem zimskem letovišču, kamor hodijo uživat zimski paradiž predvsem kronane glave. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

7. dan: Sion-prelaz Simplon-Ljubljana

Zajtrk. Slovo od našega hotela. Vožnja mimo Martignyja v Sion, staro škofijsko mesto z dvatisočletno zgodovino med visokimi gorami v kantonu Valais. Že od daleč bomo zagledali skalna vrhova, ki se dvigujeta nad mestom: Valére s cerkvijo in gradom ter Tourbillon z ruševinami trdnjave. Krajši ogled mesta. Nato slikovita vožnja po dolini Rone in čez prelaz Simplon v Italijo. Še vožnja po severni Italiji proti Ljubljani.

Datum odhoda: 
od 27.avg.2022 do 02.sep.2022
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

od 27.avg.2022 do 02.sep.2022

Cena

599 € (najmanj 45 potnikov),

639 € (najmanj 35 potnikov),

679 € (najmanj 25 potnikov),

Število dni: 
7
Cena vključuje: 

Vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, 6 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija.

Doplačila: 

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 146 evrov, vzpon z zobato železnico na Rochers-de-Naye: cca. 75,00 CHF za osebo (obvezna odločitev ob prijavi, plačilo na kraju samem), žičnice in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Počitnice v švicarskih gorah

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon