PORTUGALSKA (Obidos-Lisbona-Sintra-Estoril-Fatima-Porto)

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1.DAN: Slovenija - Portugalska
Odhod avtobusa intransfer na letališče v severni Italiji (Bergamo). Prijava za let in ob uri polet letala za Porto. Po pristanku na letališču, sledi kraj BATALHA, ogled ene najlepših gotskih cerkva, kjer so pokopani Portugalski kralji. Vožnja do ALCOBACA, ogled cistercijanskega samostana iz 12. stol. Po končanih ogledih vožnja v Obidos, ki velja za najbolj romantično mestece na Portugalskem. Mesto obkroža srednjeveško obzidje in zanimive so ozke uličice, ki so vedno polne turistov, sprehod, ogled in nekaj prostega časa. Nato Lisbona, . Nastanitev v hotelu, večerja. Prenočevanje.
2. DAN: Lisbona
Zajtrk se bomo odpravili na ogled mesta in mestnih zanimivosti. Mesto leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo. Ogledali si bomo zanimivosti, kot je; stolnica, grad S.Jorge, mestni stolp, slavolok,… Popoldan se bomo podali na sprehod po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone. Po končanih ogledih vožnja v Lisbono. Ogled nekaterih zanimivosti mesta, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
3. DAN: Sintra-Estoril-Fatima
Po zajtrku se odpravimo na izlet v Sintro, staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Ogledali si bomo najlepši primerek, potugalske romantične arhitekture. Pot nato nadaljujemo do najzahodnejše točke Evrope – Cabo da Roca, krajši postanek. Med vračanjem proti Lisboni bomo obiskali dve simpatični vasici, Cascais eno lepših antičnih mest, mesto ribičev in priljubljen k raj kopalcev ter Estoril. Po končanih ogledih se bomo odpeljali v Fatimo, večerja in prenočevanje.
4. dan: Fatima-Coimbra-Porto
Zajtrk. Po zajtrku nas bo pot vodila v Coimbro, ogled univerzitetnega mesta in nato v Porto. Mesto velja za drugo največje mesto in prestolnico severne Portugalske in za mnoge je naj lepše mesto ob Atlantiku. Sledi ogled mesta, ki je pod zaščito Unesca: ogledali si bomo, stolnica iz 12., razgledni zvonik Torre dos Clérigos, sprehod po Ribeiri - najstarejšem mestnem predelu ob reki Douro, nekaj prostega časa. Ob uri se bomo zbrali vožnja do hotela. Večerja in prenočevanje.
5. DAN: Porto-Italija-Slovenija
Zgodnejši zajtrk in vožnja na letališče v Porto. Polet letala za Italijo – Bergamo. Po pristanku na letališču ob avtobusni transfer v kraj odhoda.
 

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz na relaciji: (Bergamo-Porto-Bergamo), letališke takse, transferj letališče-hotel-letališče, ročna prtljaga do 10kg (55x40x25), izleti z avtobusom po Portugalski v Lisbono, Sintro, Fatimo, Porto in okolico, ogledi po programu, 4 x polpenzion v hotelih 3* (2 x v Lizboni, 1 x Fatimi, 1 x v Portu ali okolici), osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije