POTEPANJE PO BELGIJI, LUXEMBURGU in NIZOZEMSKI

En dan bo namenjene spoznavanju prestolnice EU. Ogledali si bomo mestne znamenitosti: kraljevska palača, katedrala, Atomij, mestno hišo in slikovite cehovske hiše na Velikem trgu...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Saarbrucken – Luxembourg – Waterloo – Bruselj – Brugge – Gent

1. DAN: Na pot se bomo odpravili v popoldanskih urah. Pot bomo nadaljevali skozi Avstrijo, Nemčijo in Belgijo (med potjo postanki za počitek). Nočna vožnja.

2. DAN: V jutranjih urah bomo prispeli v SARRBRUCKEN, kjer si bomo ogledali stari del mesta in zanimivo železarno, ki je pod zaščito UNESCA. Pot bomo nadaljevali proti LUXEMBURGU. Ustavili se bomo v južnem delu države, kjer ob sotočju rek Petrusa in Alzeta leži istoimensko glavno mesto. Mesto je nastalo okoli trdnjave, ki je bila ena najmočnejših do 19. stoletja in je danes poleg katedrale ena največjih zanimivosti mesta. Pot nas bo dalje vodi v Belgijo in do WATERLOOJA, znanega po prizorišču bitke proti Napoleonu. Dan zaključimo v hotelu. Nočitev.

3. DAN: Zajtrk. Dan bo namenjen spoznavanju prestolnice EU. Ogledali si bomo mestne znamenitosti: kraljevska palača, katedrala, Atomij, mestna hiša in slikovite cehovske hiše na Velikem trgu. V bližini se nahaja simbol Bruslja, drobni bronasti kipec Manneken Pis - »fantek, ki lula« . Pravosodna palača je znana kot največja sezidana zgradba 19. stoletja v Evropi. Sprehodili se boste skozi četrt Marolles, ki z ozkimi tlakovanimi ulicami in številnimi starinami spominja na delavski Bruselj. Sledi nekaj prostega časa, nato pa vožnja proti GENTU, kjer si bomo ogledali staro mestno jedro, kjer dominira katedrala, v kateri se nahaja Gentski oltar, ki je delo Jana van Eycka. Sprehodili se bomo mimo Mestne hiše in patricijskih hiš. Po končanih ogledih se odpravimo v BRUGGE. Nastanitev v okolici in nočitev.  

4. DAN: Po zajtrku se bomo podali do pravljičnega BRUGGA, ki je kulturna prestolnice Belgije in eno najbolj ohranjenih evropskih srednjeveških mest z bogato umetnostjo in arhitekturo (flandrijska gotika). Sledi ogled znamenitosti: mestno obzidje in vrata, katedrala z zvonikom, bazilika. Mesto zaradi razvejanih vodnih kanalov imenujejo tudi „severne Benetke“. Nato si bomo ogledali rastlinjake Jelene De Belder / gospa cvetja. Dan bomo zaključili z ogledom AMSTERDAMA, kjer se bomo sprehodili med mestnimi znamenitostmi. Prosti čas. Nastanitev v hotelu v okolici. Nočitev.  

5. DAN: Po zajtrku si bomo ogledali delovanje cvetlične borze v kraju AALSMER; od koder pošiljajo cvetje po vsem svetu. Sledi vožnja v cvetlični park KEUKENHOF, kjer nas bo navdušila polja tulipanov in ostalih cvetlic. Med sprehodom po parku bomo spoznali, zakaj so tulipanove čebulice nekoč na Nizozemskem veljale kot plačilno sredstvo. Sprehodili se bomo tudi po DEN HAAGU - upravni prestolnici Nizozemske, kjer ima sedež veliko mednarodnih organizacij. Pokukali bomo še v severnomorsko letovišče SCHEVENINGEN, kjer so Nizozemci že dobili svoj boj z morjem. Dneva pa še ni konec, očarala nas bo tudi slikovitost starega jedra mesteca DELFT, ki slovi po porcelanu (ogled delavnice). Pot nas bo dalje vodila v ROTERDAM, ki je največje pristanišče ob severnem morju. Sledi panoramska vožnja po mestu in pristanišču, zvečer pa   vračanje proti domu.  

6. DAN: Vožnja po Nemčiji in Avstriji v Slovenijo, kamor prispemo v popoldanskih urah.  

ODHOD: po želji skupine

CENA: pokličite za ceno!

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelih (2 x Belgija, 1x okolica Amsterdama), zunanje oglede po programu, nezgodno zavarovanje potnikov, vodenje in organizacijo izleta.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

POTEPANJE PO BELGIJI, LUXEMBURGU in NIZOZEMSKI

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon