POTEPANJE PO BENEŠKI SLOVENIJI

Sprehodimo se po Čedadu čez Hudičev most, se zapeljali do Matajurja. Ogledali si bomo Landarsko jamo z gotsko cerkvico.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru. Vožnja v Italijo do Čedada, ki leži ob reki Nadiži. Predviden postanek v mestu, ki ga je ustanovil že Julij Cezar. Kraj se ponaša z zanimivi spomeniki iz časov, ko je bil sedež langobardske vojvodine, sedež oglejskih patriarhov in prestolnica Furlanije. Čedad je danes tudi pomembno kulturno središče Beneških Slovencev. Sprehod po mestu z ogledi, mestne hiše, stolnice, srednjeveške hiše in langobardskega templja. Sprehodimo se čez Hudičev most o katerem govori tudi legenda, s čudovitim razgledom na reko Nadižo. Po končanih ogledih nas bo pot vodila na 618 m visoko Staro Goro, kjer že od pradavnine kraljuje "stara slovenska Marija". Zgodovina starogorskega svetišča sega daleč nazaj. Ni znano, kdaj je bila cerkev posvečena Mariji, dokumenti pišejo, da je božja pot najbolj cvetela v visokem srednjem veku. Svetišče obdaja manjše naselje in taborsko obzidje, od koder se odpirajo prekrasni razgledi na Benečijo in Furlanijo, postanek in ogled cerkve. Vračanje nazaj skozi Čedad in Sovodenj do vznožja Matajurja. Od tod se bomo po lepi in ne predolgi poti peš napotili do Trčmuna, kjer stoji rojstna hiša Ivana Trinka, pesnika in narodnega buditelja Beneških Slovencev. Z avtobusom se bomo zapeljali skoraj pod sam vrh Matajurja, od koder je razgled na okoliške vrhove in doline. Spustili se bomo v Špeter Slovenov in Laze, kjer je pokopan Trinkov učenec Anton Kofol, ki ga je pisatelj Bevk prikazal v liku kaplana Martina Čedermaca - V vas Landar. Ogled Landarske jame, v kateri je gotska cerkvica sv. Ivan v Čelè iz 15. stol. Sem je Aškerc postavil svojo pesnitev o Atili in slovenski kraljici. Vožnja v Slovenijo v kraj odhoda. Prihod je predviden v večernih urah.

CENA: pokličite za ceno

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije.

DOPLAČILA: morebitne vstopnine po dogovoru.

 

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

POTEPANJE PO BENEŠKI SLOVENIJI

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon