POTEPANJE PO BOLGARIJI

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Plovdiv – Koprivshtitsa – NP Vitoša/Bojana – Sofia – Rila – Topola / Oplenac

1. DAN: Na pot se bomo odpravili v večernih urah. Pot bomo nadaljevali skozi Hrvaško in Srbijo v Bolgarijo. Nočna vožnja.
2. DAN: Okoli poldneva prispemo do PLOVDIVA, ki je po številu prebivalcev tretje največje bolgarsko mesto. Sledi panoramski ogled mesta, nastanitev v hotelu in počitek. To nekdanje gospodarsko središče Trakije se je imenovalo Kandros in v času rimljanov Trimontium. Ogledali si bomo nekaj mestnih znamenitosti: ostanki rimskega amfiteatra, cerkev Sv. Konstantina, slavolok zmage, Filipov spomenik, antični teater. Imeli boste nakaj prostega časa, da boste začutili utrip študentskega mesta. Večerja in nočitev.
3. DAN: Po zajtrku se odpravimo v zanimivo mestece KOPRIVSHTITSA, ki leži na 1060 m nadmorske višine in je pravi etnografski muzej. Od 260 hiš v mestecu, jih je sedem spremenjeno v muzeje. Sprehod in ogled. Prosti čas. Pot nas dalje vodi do NACIONALNEGA PARKA VITOŠA, kjer se nahaja največji arheološki muzej Bolgarije in cerkev Bojana, ki je pod zaščito UNESC-a. Nastanitev v hotelu, panoramski ogled prestolnice, večerja in nočitev.
4. DAN: Po zajtrku nas bo pot vodila v pogorje RILA in NACIONALNI PARK RILA, kjer si bomo ogledali najlepši in najpomembnejši srednjeveški samostan v Bolgariji, ki je še posebej poznan po stenskih poslikavah. Samostan je bil središče bolgarskega narodnega prebujenja v 18. in 19. stoletju. Ogled in prosti čas. Povratek v SOFIJO, kjer si ogledamo mestne znamenitosti: katedralo Aleksandra Nevskega z muzejem ikon, Sv. Sofijo, Rusko cerkev, arheološki muzej v nekdanji džamiji, rotundo Sv. Jurija, cerkev Sv. Nedelje, predsedniško palača z menjavo straže, spomenik ruskim vojakom, spomenik Vasilija Levskega, Univerzo, gledališče, knjižnico… Prosti čas. Večerja in nočitev.
5. DAN: Po zgodnjem zajtrku nas bo pot vodila po Srbiji do TOPOLE, kjer si na OPLENCU ogledamo mavzolej Krađorđevićev in cerkev sv Jurija, ter rojstno hišo Petra I. Karađorđevića. Sledi vožnja skozi Hrvaško v Slovenijo, kamor prispemo nekaj čez polnoč.

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 3 x polpenzion v hotelih 3*, lokalni vodnik za Plovdiv, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.


  •  

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

POTEPANJE PO BOLGARIJI

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon