PRŠUT IN VINO – Najboljši par na Krasu in v Vipavski dolini

<
>
Kratek opis: 
Ogled kraških kamnitih hiš z bogatimi kamnoseškimi elementi, gradu in poznogotske cerkve sv. Danijela. Obiščemo še eno izmed vinskih kleti, kjer bomo lahko degustirali okusna vipavska vina ob manjšem prigrizku.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v jutranjih urah. Vožnja mimo Sežane in Dutovelj do zasebne pršutarne na Krasu. Ogledamo si sušilnico in prisluhnemo zgodbi, nato pa nas čaka degustacija kraškega pršuta ob kozarčku domačega terana. Dobro okrepčani se bomo sprehodili po starem delu slikovite kraške vasi  Štanjel. Ogled kraških kamnitih hiš z bogatimi kamnoseškimi elementi, gradu in poznogotske cerkve sv. Danijela. Sprehodimo se skozi Ferrarijev vrt, ki ga je uredil znani arhitekt Maks Fabijani. Nato se bomo spustili v Vipavsko dolino. Ob poti se ustavimo v vasici Goče, kjer se sprehodimo po zanimivih vaških 'gasah' in spoznamo zgodovino tega vipavskega arhitekturnega bisera. Nadaljevanje poti proti Vipavi. Obiščemo še eno izmed vinskih kleti, kjer bomo lahko degustirali okusna vipavska vina ob manjšem prigrizku. Malce okrepčani se bomo sprehodili skozi Vipavo, si ogledali glavne zanimivosti kot so Lanthierijev dvorec, izvir reke Vipave, cerkev sv. Štefana, egipčanske sarkofage na pokopališču. Po želji bomo obiskali tudi vojaški muzej 1. svetovne vojne, ki se nahaja v vipavski vojašnici. Pot nas bo vodila naprej mimo Vrhpolja, kjer je potekala znana rimska bitka v času cesarja Teodozija, mimo romarske cerkve v Logu, skozi rimsko Ajdovščino, kjer bo naš naslednji postanek. Sprehodili se bomo med ostanki rimske Castre iz 4. stoletja in si ogledali obrambne stolpe z rimskim obzidjem, rimske terme in spoznali druge zanimivosti mesta. Pot nadaljujemo do Vipavskega Križa, kjer si ogledamo ostanke Attemsovega gradu. Sprehodili se bomo po ulicah in obiskali kapucinski samostan. V samostanu je knjižnica, ki hrani zelo stare primerke knjig, med njimi tudi zbirko pridig najbolj znanega slovenskega pridigarja Janeza Svetokriškega, ki je največ časa služboval prav v Vipavskem Križu. Po končanih ogledih vožnja do izbranega gostišča, kjer nas čaka odlična večerja. Ob dogovorjeni uri vračanje nazaj proti domu. Prihod domov je predviden v večernih urah. 
 

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanji ogledi po programu, obisk pršutarne v Kobjeglavi (ali zasebni pršutarni oz. v gostišču) s prigrizkom, ogled Vipavske kleti z degustacijo vin ob prigrizku, prispevek za ogled samostana v Vipavskem Križu, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.
Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Pokličite za ceno!

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, obisk pršutarne s prigrizkom, ogled vinske kleti z degustacijo vin ob prigrizku, prispevek za ogled samostana v Vipavskem Križu, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije