PREKMURJE IN POMURJE - 2 dni

Odpravili se bomo do enega najstarejših mest pri nas – Ptuja ter do Veržeja kjer stoji še edini panonski ohranjeni plavajoči mlin na reki Muri.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. DAN: Ptuj – Veržej – Ižakovci – Moravske toplice

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane z vmesnim postankom za jutranjo kavo. Pot bomo nadaljevali do Ptujske gore, znanega romarskega kraja. Tam si bomo ogledali najlepšo baročno cerkev Matere Božje. Po ogledu se bomo odpravili do enega najstarejših mest pri nas – Ptuja. Najprej se bomo sprehodili po mestu, občudovali mestne znamenitosti, nato si bomo v spremstvu lokalnega vodiča ogledali še Ptujski grad.

Od tu nas bo pot vodila čez Slovenske gorice do Veržeja, kjer stoji še edini panonski ohranjeni plavajoči mlin na reki Muri. Gre za edinstven spomenik slovenske dediščine neprecenljive vrednosti. Na reki Muri je bilo konec 18. stoletja 69 plavajočih mlinov, leta 1925 pa naj bi bilo evidentiranih 93 lastnikov plavajočih mlinov. Prijazen mlinar nam bo razkril vsakdanje delo v mlinu, možnost nakupa več vrst moke. Naš potep bomo nadaljevali do vasi Ižakovci, kjer se bomo zapeljali z »brodom« čez reko Muro in obiskali otok ljubezni. Sledi vožnja do kraja nastanitve (Ljutomer, Terme 3000 ali okolica), kjer se boste lahko kopali v notranjih in zunanjih bazenih. Ob dogovorjeni uri večerja, zabava. Prenočevanje.

2. DAN: Filovci – Bukovniško jezero – Bogojina – Železne Dveri

Zajtrk. Po zajtrku se bomo odpravil do lončarja v Filovce, kjer nas čaka ogled in demonstracija izdelave na lončarskem vretenu. Možnost nakupa lončarskih izdelkov. Pot nas bo nato vodila do Bukovniškega jezera, kjer boste lahko poskusili zdravilne točke, ki naj bi zdravile vse bolezni, se sprehodili do kapelice sv. Vida in poskusili čudežno vodo. Na Goričkem ni naravnih stoječih voda, zato so zajezitve potokov, ki so oblikovale jezera, toliko pomembnejše oaze življenja za rastline in živali.  

Naš izlet nadaljujemo do Bogojine, kjer bomo obiskali in si ogledali Plečnikovo cerkev. Jože Plečnik je uporabil tradicionalne stavbne zakonitosti sakralnega objekta in jih s pretanjenim vrednotenjem in dodajanjem materialov preoblikoval v unikat. Opremo bogatijo izdelki ljudske lončarske ustvarjalnosti. Verjetno že malo utrujeni in lačni se bomo zapeljali do bližnjega kmečkega turizma, kjer nas bo čakalo kosilo. Še prej obiščemo domačo klet in poskusimo odlična vina. Popoldan vračanje proti domu čez Slovenske gorice s postankom v naselju Železne Dveri, kjer obiščemo delavnico domače obrti. Po končanih ogledih nadaljevanje poti proti domu. Prihod domov je predviden v večernih urah.

ODHOD: po želji skupine

CENA: za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, prispevek za Ptujsko goro, Ptujski grad, 1 x pol penzion v hotelu 4* (zajtrk in večerja), kopanje v hotelu, vožnjo z »brodom« čez reko Muro, kosilo na kmečkem turizmu, degustacijo vin, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, prispevek za Ptujsko goro, Ptujski grad, 1 x pol penzion v hotelu 4* (zajtrk in večerja), kopanje v hotelu, vožnjo z »brodom« čez reko Muro, kosilo na kmečkem turizmu, degustacijo vin, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

PREKMURJE IN POMURJE - 2 dni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon