PROVANSA, LANGEDOC, KATALONIJA Z BARCELONO

1.DAN

Odhod ob  cca. 18. uri s kraja po dogovoru. Sledi nočna vožnja preko Italije s postanki na avtocesti.

2.DAN

Asfaltno morje nas pripelje mimo Azurne obale v Provanso, lepotico južne Francije,  deželo, ki so jo imeli slikarji radi. Stalni, vsaj rahel veter dela to skopo in razgibano pokrajino čisto, kot solza. Pogled nam sega daleč, kot po dežju. Tako se pripeljemo v  ARLES - mesto na Roni, rimsko prestolnico Provanse, ki je poleg ostalih privlačil tudi mnoge slikarje. Tod je nekaj časa bival VAN GOGH, bil z Gauguin-om,... Ogledali si bomo cerkev sv. Trofima - ena izmed največjih umetnin provansalske romanike, rimsko gledališče, slovito areno in se ustavili v kavarni, kjer je ustvarjal Van Gogh. Blizu je še njegov most  "Langlois". Sledi vožnja v KAMARGO - delto reke Rhone (nacionalni park). Morda bomo videli flaminge ali divje konje. V njenem ustju leži AIGUES MORTES ali kraj v laguni, kjer je Louis VIII postavil mogočno utrdbo za odhod na Križarske vojne. Ogled. Panoramska vožnja nas vodi v med laguno in morjem obkoljeni SETE (če bo čas, se odpeljemo na romarsko goro Sv. Klare, od koder imamo čudovit razgled). Sledi vožnja do NARBONNE-u, da si ogledamo gotsko katedralo Sv Justa iz 13. stol. Namestitev v hotelu in večerja.

3. DAN

Zajtrk in vožnja v BARCELONO. Ogled mesta. Urbanizem Barcelone so posnemali ameriški graditelji. Mesto diha z obdobjem moderne (Gaudi). Krase ga njeni slikarji oz. kiparji (Picaso, Miro), Hrib Monjuic z olimpijskimi objekti in monumentalnimi zgradbami je služil svetovni razstavi, v središču je gotska četrt s katedralo in slovita ulica Ramblas, tu je pristanišče, od koder je odplul Krištof Columb, ko je odkril Ameriko. Vožnja v hotel, večerja in prenočevanje.

4. DAN

Zajtrk. Nato ponovno v BARCELONO. Ogledali si bomo še Fondacijo Miro, Park Guel, Sagrada famiglia, casa Mila in Battlo, vse zgradbe so delo velikega arhitekta Gaudia. Zanimivi so objekti, ki so nastali ob Svetovni razstavi v Barceloni med obema vojnama. Posebej impozanten je objekt nemškega umetnika Van der Rohe-a, z moderno arhitekturo pa se bomo srečali v olimpijski vasi.V pristaniškem kompleksu obiščemo enega največjih akvarijev na svetu in morda tridimenzionalni kino. Povratek do hotela, večerja in zabava.

5. DAN

Po zajtrku sledi slovo od Lloret de Mar-a. Pot nas bo peljala do FIGUERES-a. Ogled Galine palače, ki jo je posebej v njeno čast in spomin postavil SALVADORE DALI. Verjetno je s tem svet prišel do spomenika, ki odseva Dalijev opus in svet surrealizma. Sledi vožnja proti domu s postanki na avtocesti.

6. DAN

Prihod domov v opoldanskih urah.

CENA: pokličite za ceno

 

 

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

PROVANSA, LANGEDOC, KATALONIJA Z BARCELONO

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon