Rim - Neapelj - Pompeji

Vročekrvna prestolnica Italije je eno najbolj romantičnih in karizmatičnih mest na svetu. Mešanica antičnih ruševin, navdušujoče umetnosti in živahnega uličnega življenja. Le redka mesta se lahko kosajo z...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
199 €
Prvi maj 2022

Vročekrvna prestolnica Italije je eno najbolj romantičnih in karizmatičnih mest na svetu. Mešanica antičnih ruševin, navdušujoče umetnosti in živahnega uličnega življenja. Le redka mesta se lahko kosajo z osupljivo zgodovinsko, kulturno in umetnostno dediščino kot jo ima Rim. Biser Neapeljske regije je Vezuv. Mogočno se dviga izza Neapeljskega zaliva in je še vedno delujoč vulkan, vendar v mirujočem stanju. Vulkan že stoletja prinaša blaginjo celotni regiji. Z Vezuvom je zgodovinsko najbolj povezano mesto Pompeji, saj je mesto v celoti pokopal izbruh vulkana. Danes lahko v okviru arheološkega najdišča dobimo vpogled v življenja Rimljanov, se sprehajamo po rimskih ulicah in vohljamo po tisočletja starih hišah, templjih, trgovinah, kavarnah, amfiteatrih in celo bordelu. Neapelj, največje mesto južne Italije, rojstno mesto pice, mesto, kjer najdete najboljše testenine in espresso v Italiji in ki se ponaša z največ Michelinovimi zvezdicami v državi. Vse to in še več je Neapelj!

 

1. dan: SLOVENIJA - RIM

Odhod v večernih urah in nočna vožnja proti Rimu.

2. dan: RIM - CASSINO

Prihod v “večno mesto” in ogled najpomembnejših kulturnozgodovinskih znamenitosti: Kapitol, antični tempelj Panteon z največjo prosto stoječo kupolo na svetu, Kolosej z ostanki antičnega Rima, mogočni trg Forum Romanum in cesarski forumi. Sprehodili se bomo mimo številnih palač, cerkva ter po mogočnih trgih, ogledali si bomo vodnjak Trevi, znamenite Španske stopnice in trg Navona. 

3. dan: CASSINO - NEAPELJ - POMPEJI

Celodnevni izlet v pokrajino Kampanijo. Najprej se bomo odpravili v Pompeje in si ogledali znamenitosti, ki prikazujejo živahno življenje tega mesta preden ga je vulkan pokopal pod sabo. Čeprav je bilo mesto uničeno se je vseeno ohranilo marsikaj iz vsakdanjega življenja. Glede na razpoložljivi čas in možnost (z doplačilom) se bomo povzpeli še do vulkana Vezuv. Sledi vožnja v rojstno mesto pizze - Neapelj. Ogledali si bomo njegove znamenitosti in se sprehodili skozi mestno jedro.

4. dan: CASSINO - RIM - ORVIETO - SLOVENIJA

Zjutraj vožnja v novi del Rima in po starodavni Apijski cesti do starokrščanskih podzemnih grobišč - Kalistovih katakomb. Po ogledu katakomb vožnja v Orvieto. Ogled očarljivega mesta, ki leži na strmo dvigajočem se pobočju iz vulkanskega tufa. Razpoznavni znak mesta je katedrala, ki je nekoč bila papeška utrdba. Ogled zunanjosti in nato nekaj prostega časa in nato vožnja v Slovenijo.

 

OPOMBA: odpiralni časi nekaterih znamenitosti se zaradi praznikov lahko spreminjajo. V temu primeru se spremeni vrstni red ogledov, vendar vsebina potovanj ostaja nespremenjena.

Datum odhoda: 
2022: 17. mar., 31. mar., 15. apr., 22. apr., 28. apr., 5. maj., 12. maj., 26. maj., 9. jun., 23. jun., 7. jul., 12. avg., 18. avg., 1. sep., 15. sep., 29. sep., 6. okt., 13. okt., 21. okt., 27. okt., 17. nov.
Cene/Termini: 

Cena na osebo: od 199 € 

Število dni: 
4 dni
Cena vključuje: 
 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne in ostale pristojbine
 • 2 polpenziona, hotel 3*
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo potovanja
Doplačila: 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 30 €
 • med 25 in 34 potnikov: 45 €

 

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 45 € 
 • paket vstopnin 28 € (Pompeji, Katakombe)
 • Vezuv 23 € (odvisno od razpoložljivosti in vremena)

 

DOPLAČILO na poti:

 • turistična taksa v hotelu pribl. 2 € na osebo/na noč
 • Pompeji - lokalno vodenje (vklj. slušalke):  8 €/na osebo
 • nakup vozovnice za lokalne prevoze po Rimu pribl. 4 € (ogledi se izvajajo z javnimi prevoznimi sredstvi)
 • zobata železnica v Orvietu pribl. 4 € na osebo

*Na arheološkem nahajališču v Italiji so obvezni lokalni vodniki – strošek pribl. 5-8 € na osebo.

  Cene so informativne.

  Popusti: 

  otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15%

  Preveri ponudbo tudi na Booking.com

  PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

  ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

  Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

  ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
  Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

  Rim - Neapelj - Pompeji

  Imam super moč, 
  zato boste prvi obveščeni o
  najboljših ponudbah!

  Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

  Prijavite se zdaj!

  Prijava na e-novice

  Hvala prijateljem!

  Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

  Darilni bon

  Podarite darilni bon