Rim - sprehod skozi čas

Vročekrvna prestolnica Italije je eno najbolj romantičnih in karizmatičnih mest na svetu. Mešanica antičnih ruševin, navdušujoče umetnosti in živahnega uličnega življenja. Le redka mesta se lahko kosajo z...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
269 €
Jesenske počitnice
Aktualna potovanja

Vročekrvna prestolnica Italije je eno najbolj romantičnih in karizmatičnih mest na svetu. Mešanica antičnih ruševin, navdušujoče umetnosti in živahnega uličnega življenja. Le redka mesta se lahko kosajo z osupljivo zgodovinsko, kulturno in umetnostno dediščino kot jo ima Rim. Mestece Orvieto je ena od glavnih znamenitosti pokrajine Umbrije, postavljeno na vrhu »velikanske skale« nad polji z vinsko trto, oljčnimi nasadi in cipresami. Kar pa mesto ločuje od srednjeveških sosedov je osupljiva katedrala. Ena največjih italijanskih gotskih cerkva, je osupljiva od znotraj in od zunaj, s svojo fasado in freskami, za katere nekateri pravijo, da tekmujejo z Michelangelom v Sikstinski kapeli.

1. dan: SLOVENIJA - ORVIETO - RIM

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v Italijo in vožnja skozi štiri italijanske pokrajine do »najbolj zelene« italijanske pokrajine - Umbrije. Postanek v Orvietu, informativni ogled mestnih znamenitosti. Posebej zanimiv bo ogled glavnega trga s stolnico, do katere se bomo povzpeli z zobato železnico. Nadaljevanje vožnje proti Rimu. 

2. dan: CELODNEVNI OGLED RIMA

Oglede »Večnega mesta« bomo začeli pri Koloseju, sledijo Cesarski forumi, trg Piazza Venezia s spomenikom Vittoriano, … Popoldan se bomo sprehodili po rimskih trgih in si ogledali znamenitosti: trg Navona z vodnjakom Štirih rek, Panteon, Španske stopnice in vodnjak Trevi, kamor ne pozabite vreči kovanec za srečo in ponoven povratek v najbolj romantično mesto daleč naokoli.

3. dan: RIM IN VATIKAN

Dan bomo namenili obisku najmanjše državice na svetu - Vatikan. Najprej si bomo ogledali slovite Vatikanske muzeje, ki zajemajo eno najbogatejših umetnostnih zbirk na svetu. Posebno pozornost bomo namenili ogledu Sikstinske kapele, ki jo krasijo znamenite Michelangelove freske. Po ogledu se bomo sprehodili do trga Sv. Petra ter obiskali baziliko Sv. Petra. Popoldan bomo obiskali svojevrstno cerkev Santa Maria degli Angeli ter cerkev San Pietro in Vincoli, kjer je možno videti slovite verige Sv. Petra. 

4. dan: RIM - TIVOLI - SLOVENIJA

Zjutraj vožnja ob vznožje Tiburtinskih gričev do mesteca Tivoli. Postanek za ogled Hadrijanove vile ter renesančne vile D'Este, ki jo obdaja čudoviti park in številni ognjemeti. V prvih popoldanskih urah povratek proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
2022: 17. mar., 31. mar., 23. apr., 28. apr., 5. maj., 26. maj., 24. jun., 14. jul., 11. avg., 25. avg., 8. sep., 22. sep., 6. okt., 13. okt., 22. okt., 27. okt.
Cene/Termini: 

Cena na osebo: od 269 € - odvisno od datuma odhoda

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Število dni: 
4 dni
Cena vključuje: 
 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne in ostale pristojbine
 • 3 polpenzione, hotel 3*
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo potovanja
Doplačila: 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 26 €
 • med 25 in 34 potnikov: 40 €

 

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 69 € 
 • vatikanski muzeji 26 €, otroci do 18. leta 20 €

 

DOPLAČILO na poti:

 • turistična taksa v hotelu pribl. 4 € na osebo/na noč

 

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • vstopnine v katedralo in zobata železnica v Orvietu pribl. 3 €
 • kupola bazilike 8 €
 • vozovnica za metro pribl. 5 € na dan
 • Kolosej in antični forumi pribl. 15 €
 • katakombe pribl. 8 €
 • Hadrijanova vila pribl. 10 €

 

  OPOMBA: Vatikanski muzeji obvezno plačilo ob rezervaciji in prijava za katakombe (plačilo na licu mesta).
  *Zaporedje programa se lahko spremeni.

  Popusti: 

  otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 % 

  Preveri ponudbo tudi na Booking.com

  PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

  ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

  Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

  ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
  Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

  Rim - sprehod skozi čas

  Sorodne destinacije

  Imam super moč, 
  zato boste prvi obveščeni o
  najboljših ponudbah!

  Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

  Prijavite se zdaj!

  Prijava na e-novice

  Hvala prijateljem!

  Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

  Darilni bon

  Podarite darilni bon