ROMUNIJA GROFA DRAKULE

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. DAN: Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v jutranjih urah. Vožnja proti Hrvaški, Srbiji z vmesnimi postanki. Popoldan ogled nekaterih zanimivosti mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. DAN: Zajtrk in odhod za Romunijo. Prvi postanek bo v Temišvaru (Timisoara), ogled nekaterih zanimivosti mesta. Sledi vožnja do mesta Sibiu; mesta v južni Transilvaniji ki je imelo leta 2007, po vstopu Romunije v Evropsko unijo, naziv kulturne prestolnice Evrope. Vožnja do hotela nastanitev in prenočevanje.

3. DAN: Po zajtrku si bomo ogledali staro mestno jedro mesta Sibiua, ki nosi tradicionalni naziv »muzej na prostem«. Ogledali si bomo: Veliki trg (Piata Mare), na katerem se med drugim nahajajo Palača Brukental in rimskokatoliška in jezuitska palača; Mali trg (Piata Mica) s Svetim stolpom (Turnul Sfatului, eden od simbolov mesta iz 13.stol.); Trg Huet (Piata Huet) z evangeličansko katedralno cerkvijo iz 16.stol. (gotska bazilika); in ulico Mitropolije v kateri se nahaja reformanska cerkev in cerkev Erdeljske metropolije. Prihod v Sigišoaro (Sighisoara), najbolje ohranjeno srednjeveško mesto v Romuniji, v katerem se je leta 1431 rodil kontroverzni vladar Vlad Cepeš (Vlad Tepes), poznan kot Drakula (Dracula). Sledi postanek v zgodovinskem muzeju in sobi za mučenje. Razgledali se bomo po zelo atraktivnem starem mestnem jedru mesta Sigišoare, ki se nahaja na seznamu svetovne kulturne dediščine UNESCO. V popoldanskih urah bomo prispeli v mesto Brašov (Brasov), center jugovzhodne Transilvanije in eno najlepših mest v Romuniji. Sledi panoramski ogled na mesto: Črno cerkev (Biserica Neagra) iz 15.stol. (največja gotska cerkev od Beča do Carigrada) in staro mestno tržnico. Prosti čas. Zvečer se bomo odpravili še v mesto Sinaja (Sinaia); modno mesto v južnih Karpatih. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. DAN: Zajtrk. Odhod na grad Bran (Castelul Bran) iz 13.stol. v katerem je bil zaprt vladar Drakula. V prvi polovici dvajsetega stoletja je bil Grad Bran prebivališče Ferdinanda in Marije, drugega romunskega kraljevskega para. (starša Marije, kraljice Jugoslavije). Sledi povratek v Sinajo, kjer si bomo ogledali samostan Sinaja iz 17.stol. in dvorec Peleš (Castelul Peles; eden najlepših dvorcev v Evropi oziroma nekdanja rezidenca prvega romunskega kraljevskega para Karla in Elizabete). Prosto. Sledi vožnja proti hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: Po zajtrku se bomo odpravili do jezera Snagov. Sledi vožnja z ladjo do otoka, na katerem je samostan Snagov. V samostanu si bomo gledali Drakulino grobnico. Pozno popoldne prihod v Bukarešto (Bucaresti), glavno mesto Romunije, ki nosi naziv »mali Pariz«. Sledi panoramski razgled na mesto: Trijumfalna točka, Parlamento (sedaj po zaprtju druga zgradba sveta…). Povratek v hotel, nato sledi kratek sprehod po samem središču mesta, kjer se nahajajo romunski ateneum, bivša kraljeva palača (danes muzej umetnosti), kraljeva palača, (danes centralna univerzitetna knjižnica), Senat, cerkev Kreculesku (Cretzeluscu) in podobno. Sledi obisk patriarha in nekaj prostega časa. Nočitev.

6. DAN: Po zajtrku sledi vožnja proti Srbiji in naprej proti Hrvaški in Sloveniji z vmesnimi postanki za počitek in osvežitev.  Prihod domov je predviden v večernih oz. jutranjih urah.

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 1 x polpenzion v hotelu v Beogradu, 2 x polpenzion v hotelu 3* v Sinaju, 2 x nočitev in zajtrk v hotelu 3* v Sibiji in Bukarešti, vstopnine za oglede po programu (dvorci, samostani), vožnja z ladjo po jezeru Snagov, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje lokalnega vodnika, organizacija in vodenje potovanja.


  •  

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ROMUNIJA GROFA DRAKULE

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon