Romunija

Romunija - srednjeveška mesta pod plaščem grofa Drakule

Bukarešta in obisk parlamenta, ogled najlepših gradov Romunije in obisk rojstne hiše grofa Drakule, sprehod po podzemnem rudniku soli v Turdi.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. dan: LJUBLJANA–ORADEA
Odhod avtobusa predvidoma ob 22. uri z obračališča mestnega prometa Dolgi most, v Ljubljani in vožnja mimo Celja, Maribora vse do madžarsko−romunske meje.

2. dan: ORADEA––CLUJ NAPOCA–TURDA–SIGHIOSARA/ večerja

Zjutraj prihod v Romunijo in vožnja do Cluj Napoca. Cluj–Napoca ali Klausenburg predstavlja eno od sedmerih utrjenih citadel, katere začetki segajo v 2. st.p.n.š., danes pa je univerzitetno središče s šestimi državnimi in številnimi privatnimi univerzami. Krajša vožnja do Turde, kjer se nahaja rudnik soli. Rudnik so v srednjem veku izkoriščali za izkopavanje soli, danes pa je obiskana znamenitost Transilvanije in eden lepših podzemnih krajev na svetu. Popoldan ogled srednjeveškega mesta Sighiosara, dragulj iz 16 st.. Sprehodili se boste po skrivnostnih tlakovanih ulicah, ki jih obdaja devet stolpov in si ogledali rojstno hišo Vlada Tepeša, oz. transilvanskega grofa Drakule. Med leti 1456 in 1462 je bil vladar pokrajine Wallachia in je navdihnil pisatelja Bram Stokerja, da je napisal izmišljeno fikcijo o Grofu Drakula. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: SIGHIOSARA–PREJMER–BRASOV–BRAN–SINAIA / zajtrk, večerja

Zajtrk in obisk vasice Prejmer, kjer si boste ogledali največji in najlepši primer srednjeveške utrjene cerkve v državi. Vožnja v Brasov, ki ga imenujejo tudi vrata Transilvanije. Z bleščečo arhitekturo gotike, baroka in renesanse je Brasov eden od najbolj obiskanih mest Romunije. Sprehod čez staro mestno jedro in ogled črne cerkve, citadele in mestne hiše iz 18 st.. Naprej do srednjeveškega gradu v Branu, kjer je del svojega življenja preživel legendarni grof Drakula. Sprehodili se boste skozi temačne in srhljive sobane, ki vas hipoma prestavijo v drugo obdobje. Sledi vožnja do Sinaije–biser Karpatov, nastanitev v hotelu in večerja ter prenočevanje.

4. dan: SINAIA–BUKAREŠTA / zajtrk, tradicionalna večerja

Po zajtrku si boste ogledali pravljični grad Peles, ki so ga zgradili leta 1875 za kralja Karla I. in ženo Elizabeto. Grad je zgrajen v neogotskem slogu in so ga uporabljali za kraljevo poletno rezidenco. Nadaljevanje poti v Bukarešto in ogled prestolnice, ki so jo poimenovali tudi »mali Pariz«. Prestolnica je 10 največje mesto v Evropi in šteje več kot 1,5 milijona prebivalcev. Bohoti se s slavolokom zmage, zgradbo romunskega parlamenta, ki je celo druga največja stavba na svetu, operno hišo, filharmonijo, trgom Revolucije in Univerzitetnim trgom, Avenijo Enotnosti ... Nastanitev v hotelu in večerja v tradicionalni romunski restavraciji s folklornim programom. Nočitev.

5. dan: BUKAREŠTA–SIBIU / zajtrk, večerja

Po zajtrku sledi ogled nekdanje Ljudske palače, današnjega parlamenta Romunije, ki je zrasla v obdobju totalitarne vladavine Nicolae Ceausecsa, ki je želel svoje komplekse majhnosti potešiti z megalomanskimi presežki. Zgradba ima več svetovnih rekordov–slovi kot najtežja, največja in najdražja administrativna zgradba. Nadaljevanje vožnje v mesto Sibiu, nekoč kralj med transilvanskimi mesti je prijetno srednjeveško mesto z evropskim šarmom. Leta 2007 je bilo mesto izbrano za kulturno prestolnico Evrope, leta 2018 pa je bilo kulinarična prestolnica Evrope. Sprehod po starem mestnem središču, ki slovi po domači obrti. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: SIBIU–ALBA IULIA–TIMIOSARA–LJUBLJANA / zajtrk

Zajtrk in vožnja do kraja Alba Iulia, prestolnico rimske province Dacia, ki je bila v preteklosti prizorišče kronanj romunskih kraljev. Ogledali si boste staro mestno središče, zgrajeno v obliki zvezde, mogočno citadelo, cerkev Sv. Mihaela, … Po ogledu vožnja v Timiosaro, ki je danes največje mesto v romunskem Banatu in hkrati eno najbogatejših in najbolj razvitih mest Romunije. Ogled mestnega trga, ki je odigral pomembno vlogo pri strmoglavljeju nekdanjega romunskega predsednika Ceausesca. V popoldanskih urah slovo od Romunije in vožnja proti Ljubljani, kamor je predviden prihod v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Romunija - srednjeveška mesta pod plaščem grofa Drakule

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon