SALZBURG – MÜNCHEN – INNSBRUCK in pravljični gradovi

Kratek opis: 
Ogledali si bomo Salburg - Mozartovo mesto, Kimsko jezero (Chiemsee) in se naslednji zapeljali v Munchen. Tretji dan si bomo ogledali še Ettal, Neuschweinstein ter Innsbruck ter se vrnili domov.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. dan: Slovenija – Salzburg – Chiemsee - München
Odhod avtobusa iz Nove Gorice v zgodnjih jutranjih urah. Pot nas bo vodila proti Avstriji do Mozartovega mesta – Salzburga. Ogledali si bomo: Mozartov trg z njegovim spomenikom, rezidenco in trg z baročnimi vodnjaki, stolnico, Rotovž, Kolegijsko cerkev, Mozartovo hišo (ogled notranjosti) ter rojstno hišo. Nadaljujemo naprej do Kimskega jezera (Chiemsee) do kraja Prien. Z ladjico se odpeljemo na otok, kjer si ogledamo prvega od dvorcev bavarskega kralja Ludvika II – Herrenchiemsee. Nedokončani grad, ki spominja na francoski Versailles. Po končanih ogledih vožnja z ladjo do avtobusa. Zapeljemo se do okolice Münchna. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
 
2. dan: München
Po zajtrku vožnja najprej do Dachaua, kjer si bomo ogledali nekdanje koncentracijsko taborišče. Taborišče je bilo prvi večji tovrstni objekt nacističnega režima. Kot preurejena tovarna smodnika je svoja vrata odprlo že leta 1933. Naš naslednji postanek bo v BMW muzeju, kjer spoznamo zgodovino te priznane avtomobilske znamke in ugotovimo, kakšna ideja jih vodi že od nekdaj. Sprehodimo se še v BMW Welt, kjer odkrijemo pa sedanjost in prihodnost. Vožnja v središče bavarske prestolnice, najprej krožni ogled z avtobusom: stari mestni ring z ostanki mestnih vrat, Kraljevi in Odeonski trg, Ludvikovo univerzo, Ludvikovo in Maksimiljanovo cesto. Sprehodimo se po središču mesta mimo Mihaelske cerkve, stolnice in Marijinega trga.  Vožnja v hotel, večerja in nočitev.
 
3. dan: Ettal - Neuscweinstein – Innsbruck – Slovenija
Zajtrk in vožnja do vasice Ettal in obisk benediktinskega samostana, ki ga je leta 1330 ustanovil cesar Ludvik Bavarski. Nadaljevanje do Neuschwansteina, najbolj pravljičnega gradu bavarskega kralja Ludvika II. Nadaljujemo do Innsbrucka, kjer si ogledamo staro mestno središče in nekatere znamenitosti: dvor, cerkev Sv. Jakoba, Zlato strešico, Anino znamenje. Po končanih ogledih vožnja skozi Italijo proti domu. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.
 
CENA: kontaktirajte nas za ceno
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedenih relacijah z udobnim turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, 2 x POLPENZION v hotelu 3* v okolici Münchna, vstopnino v Mozartovo hišo, vstopnino v gradove Herrenchiemsee in Neuschweinstein, povratno vožnjo z ladjo na relaciji Prien – Herrenchiemsee, vstopnino v Dachau, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije.
DOPLAČILA: Allianz Arena 6,50 EUR/osebo, muzej BMW in WELT 7 EUR/osebo, voden ogled po samostanu Ettal 4 EUR/osebo.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Pokličite za ceno!

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz na navedenih relacijah z udobnim turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, 2 x POLPENZION v hotelu 3* v okolici Münchna, vstopnino v Mozartovo hišo, vstopnino v gradove Herrenchiemsee in Neuschweinstein, povratno vožnjo z ladjo na relaciji Prien – Herrenchiemsee, vstopnino v Dachau, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije