SARAJEVO IN JAJCE

<
>
Kratek opis: 
Prestolnica Bosne in Hercegovine - Sarajevo z mešanico različnih kultur. Obvezen je obisk restavracij s tradicionalno hrano - burekom in čevapčiči.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. DAN: Slovenija – Sarajevo (Сарајево)
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah s kraja po dogovoru. Vožnja mimo Ljubljane s postankom za jutranjo kavico, naprej proti Hrvaški, mimo Zagreba in Slavonskega Broda v Bosno ter mimo Doboja in Zenice vse do Sarajeva. Prihod v Sarajevo je predviden v opoldanskih urah. Sarajevo so leta 1461 ustanovili Otomanski Turki, mesto pa je leta 1984 gostilo zimske olimpijske igre. Evropsko politično zgodovino je to mesto usodno zaznamovalo leta 1914 z atentatom na avstrijskega prestolonaslednika Franca Ferdinanda, kar je bil povod za izbruh prve svetovne vojne. Po prihodu sledi ogled mesta: Baščaršija, Begova džamija – najznačilnejši sakralni islamski objekt na Balkanu iz leta 1521, mestna hiša, Principov most. Na razdalji približno 300m si boste lahko ogledali tri različne sakralne stavbe: katoliško cerkev, sinagogo in džamijo. Nekaj prostega časa za sprehod po Baščaršiji, kjer boste lahko poskusili čevapčiče v lepinji, kajmak in druge specialitete bosanske kuhinje. Brez bakrene posodice je iz Baščaršije ne boste odnesli, težko pa se bo upreti tudi bureku. Vožnja do hotela in namestitev. Skupna večerja v restavraciji (tipičnem lokalu v Sarajevu). Po večerji vračanje v hotel. Nočitev.  
2. DAN: Sarajevo – Jajce - Slovenija
Po zajtrku slovo od hotela Zapeljemo se najprej do podzemnega tunela, pod sarajevskim letališčem, ki je bil zgrajen leta 1993 ob obleganju Sarajeva. Nato obiščemo izvir reke Bosne in čudoviti park. Sprehod po parku, nekaj prostega časa za uživanje in sprostitev v neokrnjeni naravi. Po končanih ogledih vožnja proti Jajcu – ogled tega srednjeveškega mesteca: mestna vrata, trdnjava, cerkev z zvonikom sv. Luke, kjer se je v bivšem SFRJ-u zgodilo drugo zasedanje AVNOJ-a. Po ogledu odhod proti domu mimo Banja Luke, Dvora, Karlovca z vmesnimi postanki za počitek in osvežitev. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.  
 

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA: pokličite za ceno
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4*, 1 x večerja v restavraciji v mestu ob glasbi, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije