ŠARGANSKA OSMICA

Podali se bomo na nepozabno vožnjo s ŠARGANSKO OSMICO. Del nekdanje proge ozkotirne železnice, ki je povezovala osrednjo Srbijo z Jadranom, so skrbno obnovili. Okoli 15 km dolg odsek proge med postajama Šargan...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. dan: Slovenija – Višegrad – Andrićgrad – Zlatibor  

Odhod avtobusa ob 00.30 uri z dogovorjenega mesta (ali po dogovoru). Vožnja po Sloveniji ter dalje v Bosno mimo Tuzle, do mesteca VIŠEGRAD, kamor prispemo v jutranjih urah (okoli 10. ure) in je zaslovel z romanom Iva Andrića »Na Drini Čuprija«. Sprehod med mestnimi znamenitostmi. Ne daleč stran je tudi zelo zanimiv kulturno, umetniško in arhitekturno na novo postavljeno naselje ANDRIĆGRAD. Sprehod med ulicami. Kosilo. Pot nadaljujemo v Srbijo na enkratno PLANINO ZLATIBOR, v osrčje narave. Nastanitev v h otelu. Čas, da se nadihamo svežega zraka in pozabimo vsakdanje skrbi. Prosti čas (kopanje v hotelskem kompleksu). Večerja. Nočitev. 

2. dan: Zlatibor – NP Tara – Šarganska osmica – Drvengrad – Zlatibor 

Zajtrk. Nato se bomo podali v NP TARA, kjer nas bo naudušila narava. Naredili bomo nekaj korakov »krajši pohod«. Vožnja z ladjico. Kosilo. Popoldne bomo s ceste prešli na tire. Podali se bomo na nepozabno vožnjo s ŠARGANSKO OSMICO. Del nekdanje proge ozkotirne železnice, ki je povezovala osrednjo Srbijo z Jadranom, so skrbno obnovili. Okoli 15 km dolg odsek proge med postajama Šargan Vitasi in Mokra gora, prekine kar 22 predorov in pet mostov. Vlak med potjo premaga zavidljivo višinsko razliko 300 m. Med vožnjo bodo številne priložnosti za opazovanje izjemnih naravnih lepot tega dela Srbije. V bližini Mokre gore si bomo ogledali vasico DRVENGRAD, ki je nastajala po zamisli znanega srbskega režiserja Kusturice. Poleg zanimive lesene arhitekture se Drvengrad ponaša tudi s slikovito lego. Povratek v hotel. Prosti čas. Večerja z glasbo. Nočitev.

3. dan: Zlatibor –  Sirogojno – etno selo Stanišići – Slovenija  

Po zajtrku se odpravimo v vasico SIROGOJNO, kjer je zanimv muzej na prostem in nas hišice popeljejo v čas, ko ljudje še niso neprestano hiteli. Navdušenost nad mirnostjo življenja nas navduši in se ustavimo še v ETNO SELU STANIŠIĆI, ki je postavljeno na »novo«. Sprehod. Kosilo. Vožnja z vmesnimi postanki v Hrvaško in dalje v Slovenijo. Na vrata svojih domov bomo potrkali okoli 24.ure (ali po želji).     

ODHOD: po želji skupine

CENA: pokličite za ceno

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ŠARGANSKA OSMICA

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon