Sicilija

SICILIJA IN EOLSKI OTOKI - PROGRAM II.

Vrhunci potovanja: Neapelj, Pompeji, Vezuv, Palermo, Eolski otoki, Taormina. Izlet z letalom za zaključene skupine.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1.DAN: Slovenija - Italija

Odhod iz kraja po dogovoru v večernih urah. Vožnja po avtocesti mimo Benetk, Bologne in Firenc proti Rimu. Vmesni postanki.

2.DAN: NEAPELJ – POMPEJI (VEZUV)

V jutranjih urah prispemo v Neapelj. Ogled znamenitosti Neaplja (kraljeva palača, gledališče San Carlo, Neptunov vodnjak, Garibaldijev trg…), sledil bo ogled Pompejev (če bo možno tudi kraterja Vezuva). Po končanih ogledih vožnja do pristanišča. Vkrcanje na trajekt, nočna plovba na Sicilijo.

3.DAN: PALERMO

Prihod v Palermo v zgodnjih jutranjih urah. Sledi ogled mesta Palerma – največjega sicilijanskega mesta, ki so ga gradili in krasili Feničani, Rimljani, Bizantinci, Saraceni, Normani, Španci, Francozi, ter velja za eno najlepših in zagotovo najbolj živahnih mest v Italiji. Sprehod po središču mesta, po trgih Bellini, Pretoria in Quattro Canti, mimo številnih fontan, cerkva in zlasti veličastne Normanske palače. Ogleda vreden je tudi kraj Monreale, katerega glavna znamenitost je čudovita stolnica, ki je spojila bizantinske, latinske in arabske elemente za časa Normanov. Po končanih ogledih nas bo pot vodila do kraja Cefalu. Namestitev v hotelu, če bo vreme dopuščalo, prosto za kopanje, večerja, zabava in prenočevanje.

4.DAN:  EOLSKI OTOKI (VULCANO, LIPARI)

Po zajtrku nas bo pot vodila ob obali do mesta Millazzo. Tu se bomo vkrcali na hidrogliser in odpluli na otok Lipari, največji v Eolskem otočju, ogled zanimivosti, prosto za kopanje. Obiskali bomo tudi otok Vulcano, zanimiv po žveplenih vrelcih. Popoldan vračanje v Milazzo, od tu naprej pa v okolico Taormine. Namestitev v hotelu, večerja, zabava in prenočevanje.

5.DAN: SIRACUSA

Po zajtrku izlet v Siracuso – rojstno mesto velikega matematika Arhimeda. Nekdaj najbogatejše mesto Sicilije se danes ponaša z znamenitim arheološkim parkom, grškim gledališčem, rimskim amfiteatrom, Hieronimovim oltarjem. Ogled starega dela mesta, ki je nastal na otoku Ortigia (Artemidin in Arethusin vodnjak, Arhimedov trg in ogled skalne pečine Dionizovo uho). Nekaj popoldanskih ur prosto za samostojen ogled mesta… Vračanje v hotel, večerja, zabava in prenočevanje.

6.DAN: ETNA IN KANJON REKE ALCANTARE

Po zajtrku vožnja do Etne (3345m), najvišjega in največjega delujočega evropskega vulkana, simbola Sicilije. Po vožnji z avtobusom se pripeljemo do razgledne ploščadi na  višini 2000 m, kjer si ogledamo manjše kraterje in ostanke lave iz leta 2001. Po ogledu vulkana sledi ogled kanjona reke Alcantare in zanimivih form vulkanskih kamenin (za »vroče« možnost kopanja v mrzli reki). Vračanje v hotel, večerja, zabava in prenočevanje.

7.DAN: TAORMINA (ALI KRAJŠI  IZLET V OKOLICO)

Prosto za kopanje, zabavne igre na plaži, sončenje… Popoldan odhod iz hotela in vožnja do Messine ter kratek ogled tega baročnega mesta. Po ogledu Messine nočna vožnja proti Rimu.

8.DAN: RIM

Prihod v Rim v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z metrojem v center mesta. Sledi ogled nekaterih največjih znamenitosti večnega mesta: bazilika in trg sv. Petra, trg Navona, Panteon, vodnjak Trevi, Španske stopnice, …Vožnja domov mimo Bologne in Benetk proti Sloveniji. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.

CENA: pokličite za ceno

ODHOD: po želji skupine

Cene/Termini: 

ODHOD: po želji skupine.

Za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si .

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

SICILIJA IN EOLSKI OTOKI - PROGRAM II.

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon