Skozi Vipavsko dolino v Rezijo

Ogled mesta Čedad – rojstnega kraja langobardskega zgodovinarja Pavla Diakona, danes upravno središče Benečije. Poskusili bomo skupaj zaplesati rezijanski folklorni ples in po dogovoru organiziramo rezijansko...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Na pot se bomo odpravili v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Z avtobusom se bomo peljali na Primorsko, najprej do vasi Goče, sprehod po tipičnih ozkih 'gasah', kjer nas čaka tudi degustacija vipavskih vin ob domačem prigrizku (manjša malica). Pot nas bo naprej vodila mimo Ajdovščine v Italijo, kjer bomo prvi postanek namenili ogledu mesta Čedad – rojstnega kraja langobardskega zgodovinarja Pavla Diakona, danes upravno središče Benečije.

Tu si ogledamo mogočen Hudičev most, ki se dviga nad reko Nadižo, lepo ohranjen srednjeveški center, sprehodili se bomo mimo stolnice in spomenika Juliju Cezarju ter arheološkega muzeja. Iz Čedada sledi vožnja po Beneški Sloveniji, mimo Čente, Humina – Gemone v slikovito dolino Rezije. Po prihodu nas bo sprejel domačin in pozdravil v rezijanščini. Ogledali si bomo razstavo in njihov kulturni dom, skozi kulturni program oziroma ogled diapozitivov nam bodo predstavili svoje običaje in navade.

Poskusili bomo skupaj zaplesati rezijanski folklorni ples in po dogovoru organiziramo rezijansko malico polenta z več vrst sira - ‘frika’. Po malici se poslovimo od gostoljubnih domačinov in se  podamo naprej po Italiji proti Trbižu in naprej v Slovenijo. Vožnja do izbranega gostišča, kjer bomo izlet zaključili z večerjo. Vračanje proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

ODHOD: po želji skupine

CENA: za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, degustacijo vipavskih vin ob prigrizku (manjša malica), program v Reziji z malico, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, degustacijo vipavskih vin ob prigrizku (manjša malica), program v Reziji z malico, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Skozi Vipavsko dolino v Rezijo

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon