Skrivnostni kraški svet in Vipavska dolina

Štanjel s čudovitim Ferrarijevim vrtom, Vipava, Ajdovščina in Vipavski Križ s kapucinskim samostanom, kjer hranijo zelo stare primerke knjig.
Prevoz: 
Avtobus

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v jutranjih urah. Vožnja po avtocesti na Kras. Po želji postanek v Tomaju, kjer si ogledamo rojstno hišo pesnika Srečka Kosovela. Ali nadaljevanje poti do slikovite kraške vasice - Štanjela. Po prihodu si bomo ogledali tipične primere kraške arhitekture, kot so: kraška hiša iz 15. stoletja, vodnjaki, ozke 'gase', čudoviti Ferrarijev vrt. Nato se bomo spustili v Vipavsko dolino do Vipave. Sprehodimo se po mestu in si ogledamo glavne zanimivosti: Lanthierijevo graščino, izvir Vipave - Podskalco, egipčanske sarkofage na pokopališču. Pot nas bo vodila naprej mimo Vrhpolja, na grič Zemono, kjer se nahaja poletna rezidenca Lanthierijev in pod katero se je odvijala znana rimljanska bitka v času cesarja Teodozija. Nadaljevanje poti do Ajdovščine – nekdanje rimske utrdbe Castrum ad Fluvium frigidum. Sprehod ob ostankih rimskega obzidja. Po želji se lahko ustavimo še v muzeju, kjer sta postavljeni dve zbirki – zbirka fosilov in zbirka o rimski Castri. V dolini si bomo ogledali še Vipavski Križ, ostanke Attemsovega gradu in kapucinski samostan. V samostanu je knjižnica, ki hrani zelo stare primerke knjig, med njimi tudi zbirko pridig najbolj znanega slovenskega pridigarja – Janeza Svetokriškega, ki je bil rojen prav v Vipavskem Križu. Ob dogovorjeni uri vračanje proti domu. Prihod domov je predviden v večernih urah.

CENA: Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, prispevek za ogled samostanske knjižnice, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo ekskurzije.

DOPLAČILA: morebitne vstopnine.

 

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Skrivnostni kraški svet in Vipavska dolina

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon