SLAVONIJA - Zlata dežela

Ogled glavnih znamenitosti v krajih Cernik, Požega, Kutjevo, Đakovo. Ogled Naravnega parka Kopački rit.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. DAN: Slovenija – Cernik – Požega – Kutjevo - Đakovo

Odhod avtobusa po dogovoru v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja po avtocesti proti Hrvaški, mimo Nove Gradiške do kraja Cernik, kjer je predviden postanek za ogled frančiškanskega samostana s cerkvijo, ki jo krasi bogata oprema. Po končanem ogledu nas bo pot peljala po zanimivi pokrajini, posejani s številnimi sadovnjaki in vinogradi. Prihod v mestece Požega, postanek in ogled nekaterih zanimivosti, kot so: mestna hiša, frančiškanski samostan, katedrala Sv. Terezije. Obisk lokalne kmetije. Prijazni in gostoljubni domačini nas bodo toplo sprejeli, nam predstavili njihovo delo in nas postregli z njihovimi specialitetami, ki jih pridelujejo na svojih kmetijah. Sledi degustacija - znameniti »slavonski kulen«. Sledi krajša vožnja do kraja Kutjevo. Kraj z okolico živi od vinarstva in se ponaša z najstarejšo vinsko kletjo iz leta 1232 v cistercijanskem samostanu. Ogled kleti in degustacija vrhunskih kutjeviških vin, ki so za svojo kakovost prejela več kot 80 prestižnih nagrad. Po končanem ogledu pot nadaljujemo v mestece Đakovo. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. Po večerji čas za samostojni sprehod po mestu. Nočitev.

2. DAN:  Đakovo – naravni park Kopački rit – Osijek – Slavonski Brod - Slovenija

Zajtrk. Po zajtrku si bomo ogledali mestne zanimivosti Đakovega, kot je veličastna katedrala J.J. Strossmayerja, škofovski dvorec. Pot nas bo vodila v Naravni park Kopački rit; gre za veliko poplavno področje desnega zaobalja Donave v velikem kotu, ki ga tvorita Drava in Donava. Na njem živi več kot 2.000 bioloških vrst, med katerimi je tudi veliko število redkih in ogroženih vrst, tako na evropski kot tudi na svetovni ravni. Pot nadaljujemo do Osijeka, kjer si po prihodu ogledamo cerkev sv. Petra in Pavla, univerzo, narodno gledališče, utrdbo ali 'Tvrđe' z osrednjim trgom, cerkvijo sv. Mihaela, 'Bastionom', frančiškanski samostan. Nekaj prostega časa. Ob dogovorjeni uri nas bo pot vodila so Slavonskega Broda. Najprej se bomo podali na trdnjavo 'BROD' iz 18.stol. z lepim pogledom na mesto. Po želji organiziramo pozno kosilo ali zgodnjo večerjo. Ostane nam še slovo od prijaznih gostiteljev in lepe Slavonije ali ‘Zlate doline’. Sledi vožnja proti domu z vmesnimi postanki. Prihod domov je predviden v poznejših večernih urah.    

ODHOD: po želji skupine

CENA: Pokličite za ceno!

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedenih relacijah, 1 x polpenzion v hotelu 3* v centru Đakova, zunanje oglede po programu, obisk vinske kleti z degustacijo vin, degustacijo kulena in drugih slavonskih specialitet, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

SLAVONIJA - Zlata dežela

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon