Italija

SONČNA SICILIJA z avtobusom

Sicilija s Taormino, Sirakuzo, Agrigentom, Monrealom in Palermom.
Prevoz: 
Avtobus

1. DAN: Slovenija – Italija

Odhod avtobusa v večernih urah. Vožnja v Italijo mimo Benetk, Bologne, Firenc z vmesnimi postanki za počitek. Nočna vožnja.

2. DAN: Italija – Pompeji – Neapeljska obala

V opoldanskih urah prihod v Pompeje, kjer si bomo ogledali izkopanine starega rimskega mesta, ki ga je ob izbruhu Vezuva leta 79 zasul vulkanski pepel. Po letih restavriranj je mesto danes zasijalo v še lepši luči. Po ogledih nadaljujemo vožnjo proti jugu do hotela. Namestitev po sobah, večerja in nočitev.

3. DAN: Sicilija - Taormina - (Letojani ali Gardini Naxos)

Zajtrk. Vožnja v Villo San Giovanni. Tu se vkrcamo na trajekt in preplujemo ožino do Messine. Pot nadaljujemo do Taormine, mesteca, ki je v  grški, rimski in srednjeveški dobi živelo v velikem blagostanju. Sledi sprehod po mestu z ogledom nekaterih zanimivosti, med katerimi je najznamenitejši Teatro Grecco.  ALI (po predhodnem dogovoru nas bo pot vodila na Etno (3345 m), najvišjega in največjega delujočega evropskega vulkana. Z avtobusom se povzpnemo do razgledne ploščadi na višini 2000 m, ogled je odvisen od snežnih razmer). Vožnja do hotela, namestitev po sobah, večerja in nočitev.

4. DAN: Sirakuze - Piazza Aremerina - Agrigento

Po zajtrku vožnja do Sirakuze, enega najmogočnejših mest starogrške civilizacije na Siciliji. Ogled arheoloških ostankov grškega teatra, Dionizijevega uhlja. Pot nadaljujemo do Piazze Armerine, kjer si ogledamo ostanke rimske vile 'Villa Romana del Casale' iz 3-4 stol. Sledi vožnja do Agrigenta, ki je zaradi arheoloških spomenikov pomembno turistično mesto. Ogledamo si dolino templjev. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: Agrigento – Monreale - Palermo

Zajtrk. Vožnja v Monreale, priljubljen kraj zaradi stolnice in čudovitega razgleda. Stolnica je veledelo sicilske umetnosti v času normanske dobe. Vožnja v Palermo. Tu si ogledamo nekatere zanimivosti mesta; Normanska palača, stolnica, trgi Bellini, Pretoria in Quattro Canti… Prosti čas za samostojne oglede in pozno kosilo. Vkrcanje na trajekt. Ob 20.00 uri odplujemo s trajektom proti Neaplju (nastanitev v 4 posteljnih kabinah). Nočna plovba.

6. DAN: Neapelj  – Slovenija 

Jutranji prihod v Neapelj. Ogledamo si živahno mestno središče, ki se razteza vzdolž enega najlepših zalivov na svetu. Z ogledi pričnemo pri največjem italijanskem gledališču San Carlo, nadaljujemo do plebiscitnega trga s frančiškansko cerkvijo ter galerije Umberta I. V opoldanskih urah vračanje proti domu z vmesnimi postanki. Prihod v Ljubljano je predviden v nočnih urah.

CENA: Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedenih relacijah s sodobnim avtobusom z vsemi stroški, 3 x polpenzion v hotelih 3/4*, turistično takso, trajekt na relaciji Villa San Giovanni – Messina, prevoz s trajektom na relaciji Palermo – Neapelj ( 1 x nočitev v 4 posteljnih kabinah), osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: vstopnine: (okvirne) Pompeji pribl. 15 € (z vključenim lokalnim vodnikom), Taormina 10 €, Siracuza arheološki park 10 €, Piazza Armerina 10 € , Dolina templjev 10 €, Normaska palača in palatinska kapela 12 €, vzpon na Vezuv z lokalnim vodnikom 12 € (po dogovoru).

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

SONČNA SICILIJA z avtobusom

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon