SPLAVARJENJE s flosarji po DRAVI

Sprehodili se bomo skozi srednjeveško mestno jedro Slovenj Gradca, mimo cerkve sv. Elizabete, cerkve sv. Duha...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Odhod iz kraja po dogovoru v jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane proti Koroški z vmesnim postankom za jutranjo kavico. Pot nas bo vodila do Legna. Tu si bomo najprej ogledali poznogotsko cerkev sv. Jurija. Iz arheoloških najdb sklepajo, da je ta cerkev najstarejši sakralni prostor v tem delu Slovenije.

Sledi vožnja do Slovenj Gradca, ki je bilo prvič omenjeno že v 13. stoletju, danes pa je proglašeno za Mesto - glasnik miru. Sprehodili se bomo skozi srednjeveško mestno jedro, mimo cerkve sv. Elizabete, cerkve sv. Duha, po želji se lahko ustavimo tudi v Sokličevem muzeju.

Oglasimo se pri teti Leni in z njo preživimo kakšno uro, da začutite umirjen vaško-kmečki utrip, ob sprehodu po njeni kmetiji nahranite ovčke, naberete zdravilna zelišča, gobe ter prisluhnete njenim bogatim izkušnjam. Ogled kmetije se prične na dvorišču, kjer vas pričaka teta Lena in vas popelje po njeni kmetiji. Med ogledom sledi predstavitev in razlaga. Pot vas pelje mimo ribnika ter čez travnik, kjer se pasejo ovce. Te nahranite s kruhom. Ob vrnitvi nazaj na dvorišče vas čaka domač kruh z marmelado ali skutnim namazom, jabolčni ali bezgov sok ter domač koroški mošt

Nato se zapeljemo do Mute, kjer se bomo vkrcali splav. Takoj na začetku nas bo harmonikaš slovesno pozdravil, sledi pogostitev s kruhom in soljo ter domačim žganjem. Po pričetku plovbe bomo na zabaven način izvedeli vse o ‘flosarstvu’ in življenju v Dravski dolini. Vmes nas čaka prava flosarska malica – golaž, polenta zabeljena z grumpi in ržen kruh, flosarski krst pa flosarska kava. Za dobro voljo bodo skrbeli flosarji, flosarske frajle in muzikantje z zanimivim animacijskim programom. Po končanem splavarjenju se bomo začeli vračati proti domu. Na poti domov se bomo ustavili v prijetnem gostišču za večerjo. Ob dogovorjeni uri vračanje proti domu. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.

ODHOD: po želji skupine

CENA: za izračun cene nas kontaktirajte na info@marcopolo.si

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, ogled kmetije Klančnik z degustacijo, splavarjenje po Dravi s flosarsko malico in animacijskim programom, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, ogled kmetije Klančnik z degustacijo, splavarjenje po Dravi s flosarsko malico in animacijskim programom, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

SPLAVARJENJE s flosarji po DRAVI

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon