Tajska

Tajska - dežela smehljajev

Udobno turistično potovanje vas v spontanem ritmu vpelje v toplo tropsko deželo in njena vzdušja. Starodavni budistični templji nam razkrivajo modrost tajskega človeka. Tu so najlepše svetovne plaže in neštete...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1998,00 €
Potovanja po Svetu

1. DAN
SLOVENIJA - EVROPA - BANGKOK
polet
POLET V TAJSKO PRESTOLNICO
Odhod z letališča Ljubljana/bližnjega letališča. Polet v tajsko prestolnico Bangkok preko enega izmed evropskih letališč.

2. DAN
BANGKOK
kosilo, nočitev
LEŽEČI BUDA V WAT PO
Srečanje z lokalnim predstavnikom in začetek našega potovanja z orientacijskim ogledom mesta s postankom v Wat Po, največjem templju na Tajskem, kjer se nahaja znameniti ležeči buda. Po kosilu pristno doživetje Bangkoka. Vožnja po mogočni reki Chao Praya. Prijetno utrujeni se bomo odpravili do hotela. Zvečer po želji (ob doplačilu) vožnja do najvišjega hotela v Bangkoku, kjer bomo uživali ob prekrasnem razgledu na „mesto angelov“.

3. DAN
BANGKOK - PLAVAJOČA TRŽNICA - BANGKOK
zajtrk, kosilo, nočitev
S ČOLNI DO PLAVAJOČE TRŽNICE
Zgodnji zajtrk in vožnja mimo solin in čudovitih kokosovih plantaž do plavajoče tržnice Damnoen. Vkrcanje na čoln, s katerim bomo zapluli v osrčje plavajoče tržnice, spoznavali raznovrstno tropsko sadje in življenje ob reki. Polni prijetnih doživetij se bomo zapeljali na kosilo v eno izmed lokalnih restavracij. Sledi vožnja nazaj v prestolnico, kjer bomo po želji obiskali veličastno Kraljevo palačo, se prepustili nakupovanju ali samostojnemu pohajkovanju po mestu, ki nikoli ne spi. Zvečer možnost obiska živahne ulice Patpong ali Koh San Road.

4. DAN
BANGKOK - AYUTHAYA - LOPBURI - PHITSANULOK
zajtrk, kosilo, nočitev
KRALJEVSKA AYUTHAYA
Nadaljevanje potovanja do nekdanje poletne rezidence tajskih kraljev Bang Pa Ina, kjer se bomo vkrcali na ladjico in zapeljali do kraljeve Ayutthaye. Obiskali bomo Wat Yai Chaya Mongkol in starodavne ruševine Wat Chai Wattanarama. Pot nas bo vodila naprej v Lopburi, ki je znan po opičjem templju, katerega si bomo tudi ogledali. Sledi vožnja do Phitsanuloka, kjer se bomo podali na večerno potepanje s tipičnimi prevoznimi sredstvi - rikšami do nočne tržnice. Nastanitev v hotelu.

5. DAN
PHITSANULOK - SUKHOTHAI - LAMPANG
zajtrk, kosilo, nočitev
OGLED NEKDANJA PRESTOLNICA SUKHOTAI S KOLESI
Ogled Wat Mahathat - a, kjer se skriva po mnenju mnogih najlepši kip bude na Tajskem. Nato vožnja v prvo tajsko prestolnico Sukhothai. S kolesi se bomo zapeljali po starodavnih ruševinah v romantičnem zgodovinskem parku z mnogimi templji, vključno z Wat Sri Chum, v katerem nas čaka velikanski kip sedečega Bude. Po kosilu v eni izmed restavracij v Si Satchanalai naprej do Lampanga, skozi katerega se bomo popeljali kar s kočijami. Nastanitev v hotelu.

6. DAN
LAMPANG - PHAYAO - CHIANG RAI
zajtrk, kosilo, nočitev
OBISK SKRIVNOSTNEGA ZLATEGA TRIKOTNIKA
Vožnja v Phayao, ki se ponaša z najplitkejšim jezerom na Tajskem. Na poti se bomo ustavili tudi pri enem od gorskih plemen. Po kosilu vožnja do skrivnostnega Zlatega trikotnika. Z ladjico se bomo zapeljali po mogočni reki Mekong in uživali v naravnih lepotah. Nadaljevanje poti v Chiang Rai. Nastanitev v hotelu.

7. DAN
CHIANG RAI - CHIANG MAI
zajtrk, kosilo, nočitev
KANTOKE NA SEVERU TAJSKE
Po zgodnjem zajtrku ogled sijočega Belega templja, ki združuje sodobnost s tradicijo. Odhod proti Chiang Maiu in ogled nekaterih rokodelskih delavnic (izdelava svile, lesa, lokalnih tekstilnih izdelkov). Po kosilu v lokalni restavraciji ogled Wat Doi Suthep, ki se nahaja v gorah na višini 1.056 metrov. Do templja se bomo povzpeli po stopnicah ali z vzpenjačo in občudovali slikovito pokrajino pod nami. Zvečer po želji in proti doplačilu Kantoke večerja s tradicionalnim plesom in kulinariko s severa Tajske. Nastanitev v hotelu.

8. DAN
CHIANG MAI - BANGKOK
zajtrk, polet, polet
JAHANJE SLONOV
Po želji bomo dan preživeli v družbi slonov.  Popoldan prevoz na letališče in polet proti Bangkoku. V večernih urah polet proti enemu izmed azijskih/evropskih letališč.

9. DAN
EVROPA - SLOVENIJA
polet
Pristanek na letališču Ljubljana/bližnjem letališču predvidoma v dopoldanskih urah in povratek proti Sloveniji.

Datum odhoda: 
Čet, 26. OKT 2023 - Pet, 3. NOV 2023 Tor, 26. DEC 2023 - Sre, 3. JAN 2024 Pon, 22. JAN 2024 - Tor, 30. JAN 2024 Tor, 27. FEB 2024 - Sre, 6. MAR 2024 Pet, 26. APR 2024 - Sob, 4. MAJ 2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Čet, 26. OKT 2023 - Pet, 3. NOV 2023

Tor, 26. DEC 2023 - Sre, 3. JAN 2024

Pon, 22. JAN 2024 - Tor, 30. JAN 2024

Tor, 27. FEB 2024 - Sre, 6. MAR 2024

Pet, 26. APR 2024 - Sob, 4. MAJ 2024

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

 

Število dni: 
9
Cena vključuje: 

Cena vključuje
letalski prevoz Ljubljana / bližnje letališče - Bangkok -  Ljubljana / bližnje letališče 
notranji let po programu Chiang Mai - Bangkok
letališke in varnostne pristojbine
povratni prevoz letališče - hotel - letališče
lokalni prevozi po programu
6 nočitev, hotel 3/4* 
obroki kot navedeno v programu (zajtrki v hotelih, kosila in večerje tudi v lokalnih restavracijah)
oglede in vstopnine po programu
angleško govoreče lokalne vodnike
spremstvo in organizacijo potovanja
Doplačila
POPUSTI:

otrok 2–12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 5 %
MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 15 in 24 potnikov: 100 €
med 10 in 14 potnikov: 190 €
MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

enoposteljna soba 179 € 
MOŽNA DOPLAČILA na poti:

Kantoke večerja približno 30 €
obisk sirotišnice slonov cca. 60 €
napitnine (tudi otroci) 60 €
 

OPOMBE:

 

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) : 

prevoz Ljubljana –  letališče Zagreb 29 € na smer   
prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 33 € na smer    
 
LETALSKI PREVOZ:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Tajska - dežela smehljajev

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon