Albanija

Tirana, eksotična prestolnica Albanije

Vabljeni na odkrivanje eksotične prestolnice dežele orlov, tam kjer se v srcu Balkana prebuja v mozaiku kultur eksotična prestolnica Evrope - Tirana.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo

Čas potovanja: 4 dni | 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 30

1 dan: SLOVENIJA – TIRANA  I večerja
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet posebnega letala v Tirano. Po pristanku obisk metropole, ki se s svetlobno hitrostjo prilagaja modernim spremembam. Mesto nas bo presenetilo s svojimi pisanimi pročelji, spomeniki iz komunističnega obdobja, tržnicami, mošejami, palačami, restavracijami…  otomansko, italijansko in komunistično arhitekturo najbolje spoznamo med sprehodom po njegovih raznolikih ulicah. Od Skenderbegovega trga, operne hiše, urinega stolpa, katoliške katedrale do Trga matere Tereze. Prosti čas za samostojne oglede in nakupe. Ob dogovorjeni uri se zapeljemo v smeri hotela. Nastanitev, večerja in prenočevanje.   

2 dan: TIRANA – (DRAČ in DESTILARNA SKENDRBEG) – TIRANA I zajtrk, večerja
Po zajtrku možnost samostojnega odkrivanja mesta. Priporočamo izlet do obalnega mesta Drač (doplačilo), ki se lahko pohvali kot največje pristanišče v okolici in kot mesto z bogato zgodovino. Že v antiki je tekmoval za status najpomembnejšega pristanišča na tem območju. O njegovi dolgi zgodovini med drugim pričajo rimski amfiteater in ostanki beneškega obzidja. Nekaj prostega časa za sprehod po obmorski promenadi ali kavo v kateri izmed številnih mestnih kavarnic. Sledil bo ogled največje lokalne destilarne in pokušina konjaka Skenderbeg. Nakupili si ga boste lahko tudi za domov. V poznih popoldanskih urah povratek v hotel. Večerja in prenočevanje.

3 dan: TIRANA – (BERAT in MUZEJ ONUFRI) – TIRANA I zajtrk, večerja
Po zajtrku možnost samostojnega odkrivanja mesta. Priporočamo izlet v Berat (doplačilo), »mesto tisočerih oken«, ki se nahaja na seznamu svetovne dediščine Unesco. Mesto je pravzaprav v celoti muzej in velja za enega najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji. Ogled znamenitosti: staro mestno jedro, trdnjava, muzej Onufri (nekdanja katedrala, v kateri je danes urejen muzej, ki je posvečen enemu najslavnejših albanskih slikarjev iz 16. st.)… Mesto slovi tudi po odličnih domačih specialitetah. V poznih popoldanskih urah vrnitev po vijugastih poteh nazaj v hotel. Večerja in prenočevanje.

4.dan: TIRANA - KRUJA – SLOVENIJA I zajtrk
Po zajtrku se bomo odpravili v mestece Kruje, prestolnico prve avtonomne pokrajine albanske države v srednjem veku. Skozi stari bazar, kjer je polno obrtniških ročnih del, se bomo sprehodili do trdnjave in si po želji skupine ogledali muzej Skenderbega, ki velja za očeta albanskega naroda. Po ogledu prosti čas za osvežitev, kavico, sprehode ali nakupe spominkov in albanskih proizvodov. Povratek v smeri letališča v Tirani. Po ureditvi mejnih in carinskih formalnosti polet posebnega letala v smeri Slovenije.

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

 

Cena vključuje: 
 

  Preveri ponudbo tudi na Booking.com

  PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

  ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

  Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

  ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
  Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

  Tirana, eksotična prestolnica Albanije

  Imam super moč, 
  zato boste prvi obveščeni o
  najboljših ponudbah!

  Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

  Prijavite se zdaj!

  Prijava na e-novice

  Hvala prijateljem!

  Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

  Darilni bon

  Podarite darilni bon