Tirana, eksotična prestolnica Albanije

Vabljeni na odkrivanje eksotične prestolnice dežele orlov, tam kjer se v srcu Balkana prebuja v mozaiku kultur eksotična prestolnica Evrope - Tirana.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Aktualna potovanja

Čas potovanja: 4 dni | 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 30

1 dan: SLOVENIJA – TIRANA  I večerja
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet posebnega letala v Tirano. Po pristanku obisk metropole, ki se s svetlobno hitrostjo prilagaja modernim spremembam. Mesto nas bo presenetilo s svojimi pisanimi pročelji, spomeniki iz komunističnega obdobja, tržnicami, mošejami, palačami, restavracijami…  otomansko, italijansko in komunistično arhitekturo najbolje spoznamo med sprehodom po njegovih raznolikih ulicah. Od Skenderbegovega trga, operne hiše, urinega stolpa, katoliške katedrale do Trga matere Tereze. Prosti čas za samostojne oglede in nakupe. Ob dogovorjeni uri se zapeljemo v smeri hotela. Nastanitev, večerja in prenočevanje.   

2 dan: TIRANA – (DRAČ in DESTILARNA SKENDRBEG) – TIRANA I zajtrk, večerja
Po zajtrku možnost samostojnega odkrivanja mesta. Priporočamo izlet do obalnega mesta Drač (doplačilo), ki se lahko pohvali kot največje pristanišče v okolici in kot mesto z bogato zgodovino. Že v antiki je tekmoval za status najpomembnejšega pristanišča na tem območju. O njegovi dolgi zgodovini med drugim pričajo rimski amfiteater in ostanki beneškega obzidja. Nekaj prostega časa za sprehod po obmorski promenadi ali kavo v kateri izmed številnih mestnih kavarnic. Sledil bo ogled največje lokalne destilarne in pokušina konjaka Skenderbeg. Nakupili si ga boste lahko tudi za domov. V poznih popoldanskih urah povratek v hotel. Večerja in prenočevanje.

3 dan: TIRANA – (BERAT in MUZEJ ONUFRI) – TIRANA I zajtrk, večerja
Po zajtrku možnost samostojnega odkrivanja mesta. Priporočamo izlet v Berat (doplačilo), »mesto tisočerih oken«, ki se nahaja na seznamu svetovne dediščine Unesco. Mesto je pravzaprav v celoti muzej in velja za enega najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji. Ogled znamenitosti: staro mestno jedro, trdnjava, muzej Onufri (nekdanja katedrala, v kateri je danes urejen muzej, ki je posvečen enemu najslavnejših albanskih slikarjev iz 16. st.)… Mesto slovi tudi po odličnih domačih specialitetah. V poznih popoldanskih urah vrnitev po vijugastih poteh nazaj v hotel. Večerja in prenočevanje.

4.dan: TIRANA - KRUJA – SLOVENIJA I zajtrk
Po zajtrku se bomo odpravili v mestece Kruje, prestolnico prve avtonomne pokrajine albanske države v srednjem veku. Skozi stari bazar, kjer je polno obrtniških ročnih del, se bomo sprehodili do trdnjave in si po želji skupine ogledali muzej Skenderbega, ki velja za očeta albanskega naroda. Po ogledu prosti čas za osvežitev, kavico, sprehode ali nakupe spominkov in albanskih proizvodov. Povratek v smeri letališča v Tirani. Po ureditvi mejnih in carinskih formalnosti polet posebnega letala v smeri Slovenije.

Lokacija odhoda: 
LJUBLJANA - Brnik
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

 

Število dni: 
4
Cena vključuje: 
V ceno je vključeno
 • povratni letalski prevoz s posebnim letalom na relaciji Ljubljana-Tirana-Ljubljana
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin
 • vključene letališke in varnostne pristojbine in 1 kos oddane prtljage do 15 kg in 1 kos ročne prtljage do 8 kg
 • avtobusni prevozi in zunanji ogledi po programu
 • 3 x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelu 4*
 • ogled Tirane in Kruje
 • slovensko spremstvo/vodenje in stroške lokalnega vodenja
 • organizacija potovanja

 

Pomembno:

 • Za izvedbo potovanja na posebnem, čarter letu potrebujemo najmanj 140 potnikov. Občasno posamezne lete tudi povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število, obstaja možnost izvedbe potovanja na rednih linijah. Vsebinsko  program ostaja nespremenjen.

Opozorilo:

 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršnakoli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.
  Doplačila: 

  Možna doplačila (ob prijavi):

  • doplačilo pri udeležbi od 25-35 oseb 40 EUR/osebo, doplačilo pri udeležbi manj 35-45 oseb 20€
  • enoposteljna soba 60 EUR/osebo
  • izlet Drač in destilarna 30€/osebo (min. 20 prijav)
  • izlet Berat z vstopnino v muzej Onufri 35€/osebo (min. 20 prijav)

  Možna doplačila (na potovanju):

  • turistična pristojbina pribl. 2€/osebo/dan
  • vstopnine pribl. 15 EUR/osebo
  • morebitne napitnine na poti
  Popusti: 
  • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %

  Preveri ponudbo tudi na Booking.com

  PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

  ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

  Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

  ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
  Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

  Tirana, eksotična prestolnica Albanije

  Sorodne destinacije

  Imam super moč, 
  zato boste prvi obveščeni o
  najboljših ponudbah!

  Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

  Prijavite se zdaj!

  Prijava na e-novice

  Hvala prijateljem!

  Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

  Darilni bon

  Podarite darilni bon