Toskanska pravljica in počitnice na otoku Elba

Za prave sladokusce je ni čez Toskano. Neusahljiva je, zato se tja mnogi pogosto vračajo in vsakokrat spoznajo ter okusijo kaj novega. Namenili ji bomo ves teden in doživeli ravno prav vsakega – prelepo...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Za prave sladokusce je ni čez Toskano. Neusahljiva je, zato se tja mnogi pogosto vračajo in vsakokrat spoznajo ter okusijo kaj novega. Namenili ji bomo ves teden in doživeli ravno prav vsakega – prelepo pokrajino mehkih gričev, posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi, čudovito arhitekturo in umetniške zaklade … Nekaj bo tudi Napoleona in verjetno najboljšega sladoleda na svetu. Zgodovina je povsod vseprisotna, od Etruščanov, Rimljanov do renesanse, ki je ponesla ime Toskane v svet. Ker bomo prenočevali v termah, bo potovanje tudi priložnost za sprostitev in oddih.

Program izleta:

1. dan: SLOVENIJA–FIRENCE–MONTECATINI TERME večerja, nočitev
Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v osrčje Toskane. V dopoldanskih urah bomo prispeli v Firence, zibelko renesanse ob reki Arno. Med mostovi nas bo najbolj zanimal Ponte Vecchio z zlatarnami iz leta 1593, na Stolničnem trgu pa 85-metrski zvonik, krstilnica in katedrala z ikonično kupolo. Skupaj bomo obiskali še grobnico rodbine Medici in Gosposki trg s Palazzo Vecchio, nato pa se potepali vsak po svoje – Firence so najboljša priložnost za šoping na tem potovanju. Po ogledih in prostem času se bomo spustili v naš toskanski dom, ki je v nadvse imenitnem kraju – Montecatini Terme namreč sodijo med najbolj obiskane in elegantne italijanske toplice, odlične za kopanje in krasne sprehode.

2. dan: LUCCA – PISA zajtrk, večerja, nočitev
Po hrustljavem toskanskem zajtrku nas bo vožnja ponesla do Pise, kratek sprehod pa do Trga čudes z največjimi znamenitostmi: poševnim zvonikom, baziliko, krstilnico … Čas bo za občudovanje ali po želji vzpon na znameniti zvonik. Naslednji postanek bo v Lucci. Mesto za obzidjem bo ponudilo kuliso za prijeten sprehod in nas pripravilo za sladkanje z lokalno slaščico »buccelatto«. Nazaj v terme, kjer bo še čas za kopanje.

3. dan: SAN GIMIGNANO – SIENA – OTOK ELBA zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo podali med toskanske griče, med mogočne stolpe San Gimignana, ki slovi po dobri kavi in najboljšem sladoledu v Toskani. Po sprehodu med mestnimi znamenitostmi nadaljujemo z raziskovanjem in Siena ne bo več daleč. Kmalu bomo že občudovali enega najlepših trgov na svetu Piazza del Campo, kjer se ekipe 17 mestnih Contrad (četrti) dvakrat letno pomerijo v spektakularni konjski dirki Palio. Na sosednjem trgu bomo dokončno obnemeli. Stolnica Duomo di Siena je preprosto fantastična, kulturni odvisniki imajo v njej dela za ves dan: Michelangelo, Donatello, Bernini … Po čudovitem mestu bomo nadaljevali pot vsak po svoje, nato pa se za nekaj dni poslovili od celine in se podali z ladjo na Elbo. Izkrcali se bomo v Portoferraiu in se z avtobusom odpeljali do predvidene nastanitve – hotel Capo di Stella/hotel Casa Rosa.

4. in 5. dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev

Plaža, sprehodi, knjige, brezdelje in klasično razvajanje samega sebe

 

6. dan: OTOK ELBA – MONTECATINI TERME zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku bomo začeli s potepom po otoku, ki slovi po svoji bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok, zato bo priložnost, da obiščemo njegovo vilo. Ustavili se bomo tudi v tipični vinarni, muzeju mineralov in pohiteli do pristanišča, se vkrcali na trajekt in odpluli na celino. Do večera bomo prispeli do kraja nastanitve, se nastanili v hotelu in povečerjali.

 

7. dan: CINQUE TERRE zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku bo prosto dopoldne, ki ga bomo lahko izkoristili za sprehod, športne aktivnosti, branje … Lahko pa se odločite za fakultativen izlet in obiščete bližnje vasice Cinque Terre, ki so dobile ime po slikovitih ribiških vasicah, ki se razprostirajo vzdolž neokrnjene obale. Področje se ponaša z lepimi vinogradi, vasice pa imajo še danes svoj čar nedotaknjenosti in neobičajno arhitekturo. Ustavili se bomo v treh vasicah, da bomo lahko začutili tudi utrip življenja. Čas bo tudi za individualno kosilo, saj se področje ponaša z dobro kulinarično ponudbo. V popoldanskih urah se bomo z avtobusom vrnili v hotel. Večerja, nočitev.

8. dan: MANTOVA–SLOVENIJA zajtrk
Zadnji italijanski dan nad bo vožnja najprej odpeljala do Mantove. Družina Gonzaga je skrbela za umetnostno in kulturno bogastvo mesta. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali znamenitosti: stolnica, palača Ducale, trg Mantegna, cerkev sv. Andreja… Po ogledih bo tudi dovolj časa za samostojen potep, saj nas elegantna izložbena okna kar mamijo, da se ustavimo ob njih. Ob dogovorjeni uri se bo vožnja nadaljevala proti Sloveniji, s prihodom domov v večernih urah.

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Število dni: 
8 dni
Cena vključuje: 

prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah hotela *** v Montecatini Terme 4 x polpenzion, 3 x polpenzion na otoku Elba, oglede po programu (Firence, Pisa, Lucca, San Gimignano, Siena, otok Elba, Mantova), vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila: 

· doplačilo za enoposteljno sobo: 175 €
· vstopnine: niso vključene in se plačujejo sproti ob ogledih (po želji), . fakultativen izlet Cinque Terre –  65€ pri minimalni udeležbi 15 oseb
· obvezno doplačilo: turistična pristojbina 35 €

Popusti: 

popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Toskanska pravljica in počitnice na otoku Elba

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon