Romunija

Transilvanija, po poti grofa Drakule

Transilvanija je skrivnostna dežela znotraj Romunije. Največkrat jo povezujemo z zgodovinskim vladarjem Vladom Tepesem, bolj poznanim kot "Grof Drakula". Na tem potovanju se podamo v mistične Karpate...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Transilvanija je skrivnostna dežela znotraj Romunije. Največkrat jo povezujemo z zgodovinskim vladarjem Vladom Tepesem, bolj poznanim kot "Grof Drakula". Na tem potovanju se podamo v mistične Karpate, kjer spoznamo tam živeče medvede, srednjeveške vasice in gradove. Potovanje ima velik poudarek na naravi. Romunija velja za kulinarično zelo pestro državo, cenovno pa nam je še vseeno zelo dostopna.

1. dan: SLOVENIJA - MADŽARSKA

Odhod v poznih večernih urah (okoli 22.00 ure iz Ljubljane) ter nočna vožnja skozi Madžarsko. Nočno potovanje s krajšimi postanki.

2. dan: ORADEA - CLUJ NAPOCA - SIGHISOARA

V dopoldanskih urah prihod na madžarsko - romunsko mejo in nadaljevanje vožnje v Oradeo, mesto secesijskih fasad. Po prihodu krajši panoramski ogled in nadaljevanje do kraja Cluj – Napoca. Mesto je eno od najpomembnejših akademskih, kulturnih, industrijskih in poslovnih središč Romunije. Tu stoji tudi rojstna hiša Matiasa Corvinusa– Kralja Matjaža. Vožnja proti mestu Sighisora in večerni ogled mesta. 

3. dan: SIGHISOARA - ZARNESTI - BRASOV - BRAN – SINAIA

Nadaljevanje potovanja proti jugu v Transilvanijo. Postanek v kraju Zarnesti v Karpatih, kjer so leta 2005 ustanovili zatočišče za rjave medvede (Liberty bear sanctuary) v naravnem okolju na 70 ha površine v hrastovem in leskovem gozdu. Ustanovitev medvedjega zatočišča je spodbudila boljšo zavest o vprašanjih, ki zadevajo medvede in za mnoge medvede iz ujetništva boljšo in svetlejšo prihodnost. Prav tako predstavlja simbol optimizma glede varovanja naravnega okolja Romunije. Ogled je potrebno predhodni najaviti, zato je obvezna potrditev rezervacije ob vaši prijavi, sicer ne zagotavljamo možnosti ogleda. Nadaljevanje poti v Brasov, mesto ki ga imenujejo tudi „vrata Transilvanije“. Po prihodu ogled glavnih mestnih znamenitosti: črna cerkev, muzeja najstarejše romunske šole, ... Brasov velja za enega najbolj obiskanih mest v Romuniji. Vožnja v Bran, kjer si bomo ogledali grad grofa Drakule. Sprehodili se bomo skozi temačne in skrivnostne sobe polne različnega pohištva. Po ogledih vožnja v okolico mesta Sinaia. 

4. dan: SINAIA - SIBIU

Ogled mesteca, ki mu pravijo biser Karpatov. Obiskali bomo grad Peles, ki so ga leta 1875 zgradili za kralja Karla I. in ženo Elizabeto. Grad je zgrajen v neogotskem slogu in so ga uporabljali kot kraljevo poletno rezidenco. Velja za enega najlepših v Evropi. Naprej v Sibiu, mesto je eno najpomembnejših kulturnih središč v Romuniji in je bilo leta 2007 evropska prestolnica kulture in nekdanje središče transilvanskih Sasov, Ogled mesta z velikim in manjšim trgom, mostom lažnivcev, katoliško katedralo, evangeličansko cerkvijo.Nastanitev v okolici. Za doplačilo možnost ogleda tradicionalne večerje s folkloro v idilični vasici Sibiel, kjer boste doživeli pravi romunski večer ob hrani in domači glasbi.

5. dan: SIBIU - ALBA IULIA - MADŽARSKA - SLOVENIJA

Zjutraj sledi vožnja do kraja Alba Iulia, ki ima mitsko mesto v romunski zgodovini s pomembno vlogo v nastanku njihovega jezika. Prav tu so proglasili tudi združitev Transilvanije z kraljevino Romunijo. V popoldanskih urah bomo zapustili Romunijo in pričeli pot proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

POMEMBNO - opombe:

  • izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena.
  • doplačilo za zatočišče medvedov (po želji) je potrebno doplačati ob prijavi, sicer vstopa ne zagotavljamo
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Transilvanija, po poti grofa Drakule

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon