TRI PRESTOLNICE: Budimpešta, Bratislava, Dunaj

Kratek opis: 
Ogledali si bomo tri čudovite prestolnice Budimpešto, Bratislavo in Dunaj.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1 dan: Slovenija – Budimpešta
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja po avtocesti mimo Maribora proti Madžarski. Po prihodu ogled mestnih znamenitosti: Parlament, Opera, Trg herojev, Mestni park, Vajda Hunyadijev dvorec. Vzpon na grajski hrib s Kraljevo palačo in Matjaževo cerkvijo, pri Ribiški utrdbi pa se bomo spomnili časov, ko je prvih sedem plemen poselilo območje ob Donavi. V Pešti spoznamo še Štefanovo cerkev, ki tudi največja mestna cerkev. Ne bomo pozabili na eno najbolj živahnih ulic v mestu - Vaci utco. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.
 
2 dan: Budimpešta – Bratislava
Zajtrk in z ladjico (vožnje 1,5 ure) se odpravimo proti severu, do naselja Szentendre, ki so ga v begu pred Turki poselili Srbi, Grki in Dalmatinci. Specifična arhitektura mesta še vedno navdihuje številne umetnike, očarani pa bomo zagotovo tudi mi. Nato vožnja v glavno mesto Slovaške. Ogled BRATISLAVE pričnemo na gradu, kjer stoji bratislavski grad in glavni trg z ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Sprehodimo se po starem delu mesta mimo Mihaelovega stolpa do slikovitega Glavnega trga, ki ga krasi mestna hiša in Primatska palača iz 18. stoletja. Ustavili se bomo tudi pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov, videli bomo tudi sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetna knjižnica ter palačo rodbine Keglevič pri katerih je bil pogosto v gosteh sam Beethoven. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.
 
3 dan: Bratislava – Dunaj – Slovenija
Po zajtrku vožnja proti Dunaju. Avtobusni ogled prestolnice po dunajskem ringu, okrog katerega se nizajo mogočne stavbe, kot so: Belvedere, znamenita dunajska opera, Mestni park, umetnostno zgodovinski in naravoslovni muzej, Parlament, Mestna hiša, Poštna hranilnica, Borza, Uranija… Zapeljemo se do Hundertwasserjeve hiše in si ogledamo zanimivo delo sodobnega arhitekta, ki je s svojimi nenavadnimi zgradbami vtisnil pečat nekdanjemu cesarskemu mestu. Ogled katedrale Sv. Štefana. Po končanih ogledih vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.
 
CENA: kontaktirajte nas za ceno
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedenih relacijah, zunanje oglede po programu, 1 x POLPENZION v hotelu 3* v Budimpešti, 1  POLPENZION v hotelu 3* v Bratislavi, vožnjo z ladjico Budimpešta – Szentendre, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Pokličite za ceno!

Cena vključuje: 

avtobusni prevoz na navedenih relacijah, zunanje oglede po programu, 1 x POLPENZION v hotelu 3* v Budimpešti, 1  POLPENZION v hotelu 3* v Bratislavi, vožnjo z ladjico Budimpešta – Szentendre, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo strokovne ekskurzije

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije