Vikend v Firencah

Zibelka renesanse, - romantične, očarljive in popolnoma neustavljive Firence. Njene ozke tlakovane ulice so kinematografski praznik elegantnih palač iz 15. in 16. stoletja. Nemogoče je, da vas ne bi popolnoma...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
129 €
Jesenske počitnice
Aktualna potovanja
Vikend oddih

Zibelka renesanse, - romantične, očarljive in popolnoma neustavljive Firence. Njene ozke tlakovane ulice so kinematografski praznik elegantnih palač iz 15. in 16. stoletja. Nemogoče je, da vas ne bi popolnoma zapeljala sama veličastnost Brunelleschijeve rdeče katedralne kupole na trgu Piazza del Duomo. Ni presenetljivo, da je celotno središče mesta UNESCO-va svetovna dediščina. Tu se je rodila in razvijala italijanska modna industrija. Domača oblikovalca Guccio Gucci in Salvatore Ferragamo sta v dvajsetih letih prejšnjega stoletja v Firencah odprla butike visoke mode, nakupovanje v toskanski prestolnici pa je od takrat elegantno. V srednjem veku eno izmed najbogatejših mest, še danes navdušuje s svojo arhitekturi, živahnostjo in seveda slavno toskansko kuhinjo.

 

1. dan: SLOVENIJA - FIRENCE - MONTECATINI TERME

Odhod v zgodnjih jutranjih urah do prestolnice Toskane, Firenc. Z ogledi srednjeveškega in renesančnega bisera bomo začeli ob cerkvi Santa Maria Novella in se od tam podali proti  mestu: Piazza del Duomo s krstilnico in izjemno katedralo Santa Maria del Fiore, Giottov zvonik, Dantejeva rojstna hiša, cerkev Sv. Križa. Ustavili se bomo na trgu Piazza della Signoria, ki ga krasijo številne palače in spomeniki, si ogledali cerkev Orsanmichele, značilen primer florentinske gotike in se med stebriščem palače Uffizi sprehodili do Ponte Vecchia - znamenitega mostu, ki vas bo pripeljal do palače Pitti. Za najbolj radovedne velja vabilo na  razgledno točko - Piazzale Michelangelo, od koder se odpre pogled na mesto, stolnico, cerkev Sv. Križa, zvonik in reko Arno, ki se lenobno vije skozi mesto. Nastanitev v Montecatini termah.

2. dan: MONTECATINI TERME - FIRENCE - SLOVENIJA

Nadaljevanje ogledov in nekaj prostega časa v mestu ob Arnu. Možnost ogleda galerij (Uffizi - z deli Giotta, Botticellija, Leonarda, Michelangela, Raffaella, Tiziana in drugih velikih umetnikov), palače Pitti ali sprehod do vrtov Bargello… ali sprehod do vrtov Boboli. Po želji si bomo lahko ogledali tudi Palazzo Vecchio, ki hrani veliko umetnin povezanih z družino Medici. Popoldne vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
2022: 19. mar., 2. apr., 9. apr., 23. apr., 30. apr., 14. maj., 28. maj., 4. jun., 25. jun., 16. jul., 6. avg., 13. avg., 27. avg., 10. sep., 24. sep., 8. okt., 22. okt., 29. okt.
Cene/Termini: 

Cena na osebo: od 129 € - odvisna od datuma odhoda

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Število dni: 
2 dni
Cena vključuje: 
 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne in ostale pristojbine
 • 1 polpenzion, hotel 3*
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo izleta
Doplačila: 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 20 €
 • med 25 in 34 potnikov: 35 €

 

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 25 € 
 • Galerija Uffizi s predrezervacijo 26 €

 

DOPLAČILO na poti:

 • turistična taksa v hotelu pribl. 3 €
 • Cerkev Sv. Križa 6 €
 • Uffizi pribl. 23 € (cena na licu mesta brez rezervacije vhoda)
Popusti: 

otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 %

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Vikend v Firencah

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon