Amerika

ZDA - BISERI ZAHODA

12-DNI (L.A., LAS VEGAS, N.PARKI, SAN FRANCISCO..) Dopolnjevanje odrasle skupine! Izjemno bogat program z vključenimi vstopninami in večerjami! Kalifornija, Arizona, Utah, Nevada ...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo

Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, NP Bryce, NP Zion, Las Vegas, Death Valley, Yosemite park, San Francisco

1. dan: Organiziran avtobusni transfer v zgodnjih jutranjih urah iz Ljubljane. Pobiranje potnikov na relaciji Ljubljana–Celje–Maribor in vožnje v Avstrijo do letališča Gradec. Polet letala družbe Air Dolomiti ob 9.50 proti Münchnu. Tam prestop na drugo letalo in nadaljevalni polet z Lufthanso ob 12.00 proti Združenim državam Amerike. Obroki na letalu. Pristanek na letališču v LOS ANGELESU predvidoma ob 15.20 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih (in če bo čas dopuščal) še prva panoramska vožnja skozi mesto in postanek v Santa Monici. Nastanitev v hotelu in nočitev.
2. dan: Zajtrk, nato celodnevni ogled znamenitosti LOS ANGELESA. Vožnja v središče mesta: mestna hiša, sodišče, opera, koncertna dvorana Walta Disneya, znameniti zgodovinski El Pueblo in Olvera street … Panoramska vožnja skozi četrt BEVERLY HILLS, nato v predel HOLLYWOOD do ulice Hollywood Boulevard. Sprehod po znameniti Promenadi slavnih (»Walk of Fame«) in občudovanje zvezd znanih osebnosti iz sveta filma in glasbe. Možnost obiska zabaviščnega parka Universal Studios, po dogovoru. Večerja in nočitev.
3. dan: Zajtrk. Vožnja proti puščavi Mojave. Postanek v mestu CALICO – "mestu duhov" za ogled nekdanjega rudarskega mesteca. Vožnja po avtocesti 40, preko reke Colorado in vstop v Arizono. Prihod na znamenito ROUTE 66. Postanki na zanimivejših mestih. Nastanitev, večerja in nočitev.
4. dan: Zajtrk. Vožnja do ene največjih naravnih znamenitosti v ZDA GRAND CANYONA, ki ga je izoblikovala reka Colorado. Dostop z južne strani (South Rim = cca. 2200 m.n.m.). Postanek na atraktivnih razglednih točkah in sprehod po delu panoramske pešpoti. Nastanitev nekje na tem območju. Večerja in nočitev.
5. dan: Zajtrk in vožnja do slikovite DOLINE SPOMENIKOV (Monument Valley) v bližini rezervata plemena Navajo med Utahom in Arizono. Tu je John Ford snemal vesterne in ponesel ime doline v svet. Če bo možno, obisk naselja, kjer Navaji še živijo na tradicionalen način. Sledi vožnja nazaj skozi Arizono proti mestu Page do PODKVASTEGA OKLJUKA (Horseshoe Bend), še ene naravne znamenitoste na reki Colorado. Tudi postanek ob mogočnem jezu Glen Canyon na reki Colorado ob umetnem jezeru POWELL. Nastanitev v mestu Page ali v okolici. Večerja in nočitev.
6. dan: Po zajtrku potovanje v zvezno državo Utah do nacionalnega parka BRYCE CANYON: naravni amfiteater, izdolben v rdeči glini s čudovitimi raznobarvnimi skalnatimi formacijami. Po ogledu parka vožnja predvidoma do Kanaba, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
7. dan: Zajtrk. Dopoldanski obisk nacionalnega parka ZION, za ogled mogočnihi granitnih formacij. Nadaljevanje vožnje, prestop v Nevado in popoldanski prihod v LAS VEGAS – »mesto luči« s številnimi hoteli, restavracijami in igralnicami. Večerja in nočitev v hotelu.
8. dan: Zajtrk in vrnitev nazaj v Kalifornijo do naravne znamenitosti, puščave DEATH VALLEY, kjer je tudi najnižja točka v ZDA. Sledi potovanje proti severu v smeri Mammoth Lakes. Nastanitev v hotelu nekje na poti. Večerja in nočitev.
9. dan: Zajtrk, vožnja do narodnega parka YOSEMITE in krožni ogled največjih znamenitosti v parku (Tioga Road, Yosemite Valley; slapovi, skalne formacije El Capitan, Half Dome, itd ..). Popoldansko nadaljevanjepoti mimo Fresna proti San Franciscu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
10. dan: Zajtk in vožnja v SAN FRANCISCO, gotovo eno najlepših ameriških mest. Celodnevni ogled mesta: vožnja čez znameniti most Golden Gate, mestni park Golden Gate, vijugasta ulica – Lombard Street, mestno jedro z mestno hišo, sodiščem, gledališčem, kitajsko četrtjo, moderna poslovna četrt s transameriško piramido ... Sprehod ob obali po znanem turističnem pomolu Fisherman's Wharf. Če bo možno (proti doplačilu) tudi obisk slovite trdnjave Alcatraz (nekdanjega zapora) na bližnjem otoku. Večerja in nočitev v hotelu.
11. dan: Zajtrk. Prost dan v San Franciscu za samostojne oglede, zadnje nakupe, ipd. (možnost obiska katerega izmed muzejev ... ). V kasnejših popoldanskih urah sledi organiziran transfer na letališče v San Franciscu. Prijava na let in polet letalske družbe Lufthansa ob 21.10 proti Evropi. Obroki na letalu.
12. dan: Pristanek letala na letališču v Munchnu predvidoma ob 17.20 po lokalnem času. Takojšen nadaljevalni polet proti Gradcu, kjer bo pristanek predvidoma ob 19.35 zvečer. Sledi še organiziran avtobusni transfer nazaj v Slovenijo do Trstenika, kamor bo prihod verjetno kakšno uro pred polnočjo.

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Doplačila: 

 

 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZDA - BISERI ZAHODA

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon