ZLATA PRAGA

Ogledali si bomo Židovsko pokopališče, kjer se nam prebudi domišljija ob pogledu na nagrobnike, ki so postavljeni brez kakršnekoli simetrije. Spoznamo tudi notranjosti nekaterih sinagog.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. DAN: Na pot se bomo odpravili v večernih urah s kraja po dogovoru. Vožnja mimo Maribora ter dalje skozi mejni prehod Šentilj v Avstrijo. Nočna vožnja.

2. DAN: Na Češko bomo vstopili skozi mejni prehod Hate ter mimo Jihlave prispeli v Prago v jutranjih urah. Sledi sprehod po Trgu miru Smodničnega stolpa (Prašne Brane) do Karlove univerze in Tylovega gledališča ter dalje na Vaclov trg, kjer so bili včasih konjski sejmi. Nad nami se prikaže Narodni muzej s pokončnim kipom Sv. Vaclava, prvega češkega kralja. Radovednost nas popelje še na ulico Celetna - kraljevo sprehajališče in kaj hitro prikorakamo na Staromestni trg, ki je center Starega mesta. Tu stoji cerkev Sv. Mikulaša in Tyinska cerkev, zraven pa še hiša Pri kamnitem zvonu in Astrološka ura v kapeli Mestne hiše. Sledi nastanitev v hotelu in počitek. Popoldne pokukamo na Židovsko pokopališče, kjer se nam prebudi domišljija ob pogledu na nagrobnike, ki so postavljeni brez kakršnekoli simetrije. Spoznamo tudi notranjosti nekaterih sinagog. Sledi nekaj prostega časa, večerja in obisk ene izmed znanih pivnic. Nočitev.

3. DAN: Po zajtrku se povzpnemo na Višegrad, kjer se ob sprehodu po pokopališču Slavin spomnili zgodovine češkega naroda, kajti tu je svoj mir našlo veliko pomembnih čeških mož. Tu stoji tudi zanimiva cerkev Sv. Petra in Pavla ter rotunda Sv. Martina. Popoldne se odpravimo na Hradčane, kjer v Lorettu občudujemo monštranco Praško sonce. Sledi ogled Praškega gradu, mogočne katedrale Sv. Vita, Plečnikovega vrta Na obzidju, Vladislavske dvorane... in kaj hitro smo presenečeni nad majhnostjo Zlate ulice. Poslovimo se od gradu in si na poti v hotel ogledamo še Plečnikovo cerkev Srce Jezusovo. Sledi počitek v hotelu in večerja (v eni izmed praških pivnic) Zvečer se skupaj sprehodimo po Karlovem mostu - zbirališču praških umetnikov, kjer lahko tudi sami preizkusite svojo umetniško žilico in postanete eden izmed njih. Nočitev

4. DAN: Po zajtrku se poslovimo od matere mest. Pot nas dalje vodi v mestece KUTNA HORA, kjer so za časa Karla IV. kovali srebrne groše in postavili mogočno katedralo Sv. Barbare, ki si jo ogledamo. Nedaleč stran je tudi kostnica Sedlec, ki je edinstven spomenik v tem delu Evrope. Sledi vožnja skozi mejni prehod Hate ter mimo Dunaja v Slovenijo, kamor prispemo v nočnih urah.  

ODHOD: po želji skupine

CENA: pokličite za ceno!

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 1 x nočitev/zajtrk,1 x polpenzion v hotelu, 1 x večerja v eni izmed pivnic, oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Datum odhoda: 
Po želji skupine
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ZLATA PRAGA

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon