Hotel SOFIJIN DVOR

<
>
Kratek opis: 
Rimske Toplice »gnezdijo« v zavetju pod hriboma Stražnik in Kopitnik. Dolino Rimskih Toplic obdajajo gozdnata pobočja okoliških hribov, ki nudijo zaščito pred vetrom in preveliko vročino, v sebi pa hranijo...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

75,00 €

Več za vas
· brezplačen WiFi povsod v hotelu, tudi v sobah in na bazenih
· prost vstop v bazenski kompleks
· brezplačen vstop v fitnes
· brezplačna uporaba kopalnega plašča in copat
· brezplačno pitje termalne vode iz Amalijenega vrelca
· brezplačno hotelsko zunanje parkirišče
 
Hotelski kompleks, ki obsega hotele Rimski dvor, Sofijin dvor in Zdraviliški dvor, leži ob gozdu, v osrčju Rimskih Toplic, ki veljajo za enega lepših krajev v Sloveniji. Hotelski kompleks ima lep pogled na Savinjo.
Odlična lega v dolini Savinje, ki je objeta z neokrnjenimi gozdovi, bo blagodejno vplivala na dihala, zato čez dan pojdite na sprehod ali tek. Na terasi Sofija pa si le privoščite počitek brez slabe vesti ali se vzpnite na razgledni stolp Sofija. V čudovitem okolju z edinstveno zdravilno vodo boste stopili v preteklost, v pravi rimski raj in morda občutili mir in sprostitev kot že pred vami cesar Ferdinand, nadvodja Janez in Napoleonova sestra. Prav tako so radi sem zavili vojaški oficirji, ki so se zavedali zdravilnih učinkov termalne vode.
Danes ste takšnih in drugačnih blagodejnih učinkov lahko deležni tudi vi. Topla vrelca Rimskih term se nahajata pribl. 1000 m pod površjem. Notranji in zunanji bazeni imajo termalno vodo s prijetno temperaturo. Posebno zadovoljstvo boste čutili v masažnih bazenih, za piko na i pa obiščite Deželo savn Varinia ali se predajte pilingu, starodavnim kopelim in raznim lepotnim programom.
V hotelu Sofijin dvor je 43 sodobno opremljenih sob in suit. V skupnih prostorih in hotelskih sobah vas bodo spremljali latinski reki. Le kaj vam govori napis nad vašim vzglavjem? Je bil res izbran naključno? V klimatiziranih sobah je LCD TV, minibar in brezplačen WiFi. Imajo pa tudi nekaj ekskluzivnih suit, opremljenih s savnami.
Naužijte se lokalnih dobrot, ki vam jih pripravijo v À la carte restavraciji Sofija, ne pozabite poskusiti  tudi gurmanskih burgerjev. V Restavraciji cesarja Ferdinanda vam bo na voljo bogata ponudba samopostrežne hrane, v Kavarni princese Viktorije pa si privoščite odlične sladice izpod rok slaščičarskih mojstrov.
 
Lega: Rimske Toplice »gnezdijo« v zavetju pod hriboma Stražnik in Kopitnik. Dolino Rimskih Toplic obdajajo gozdnata pobočja okoliških hribov, ki nudijo zaščito pred vetrom in preveliko vročino, v sebi pa hranijo bujno vegetacijo eksotičnih rastlin iz vseh kontinentov sveta. Tukaj domujejo svetovno znane orjaške sekvoje ali mamutova drevesa, kanadska čuga, japonska hiba, cipresa, tisa, kalifornijska cedra ter mnoge druge vrste. Rimske Toplice so od Celja oddaljene 17 km, skozi kraj pa poteka cesta in železnica Celje–Zidani Most.

Hotelska ponudba: Hotel, obdan z blagodejnimi učinki termalnih vrelcev med bujno vegetacijo, je biser v oazi neokrnjene narave. Prijazno osebje hotela bo poskrbelo za vaše dobro počutje in nepozabna doživetja. Gostje hotela lahko koristijo storitve hotela Rimski dvor, kjer se nahajajo recepcija, kongresni center, Restavracija cesarja Ferdinanda, à la carte restavracija Sofija, Kavarna princese Viktorije s teraso.
Ljubiteljem rekreacije na prostem je v bližnji okolici na voljo obilica športnih in razvedrilnih aktivnosti: od pohodništva, kolesarjenja do splavarjenja na Savi, na voljo imate možnost igranja tenisa, odbojke ali izposoje kolesa, lahko pa se udeležite tudi kakšnega vodenega izleta v okoliške kraje.

Wellness & spa: Mir in tišina naravnega klimatskega zdravilišča, enkratna in unikatna sestava akrotermalne vode, ki je uvrstila Rimske terme med eno najbolj zdravilnih mest na
slovenskem območju, ter pestra ponudba storitev s poudarkom na blagodejnih učinkih
narave so razlogi, ki ustvarjajo enkratne pogoje za sprostitev telesa in duha. Sproščujoča oaza tišine in počitka v deželi savn Varinia kar vabi goste da začutijo blagodejnost raznih vrst savn. Življenjsko energijo si lahko povrnete z obiskom Wellnes centra Amalia, kjer naravne danosti zaokroža bogata ponudba kopeli, masaž ter lepotilnih tretmajev.
Vrhunska arhitekturna zasnova bazena vam na 450 m2 vodnih površin ponuja doživetje izvirnih rimskih kopališč. Termalna voda vsebuje številne kemične elemente, ki zdravilno vplivajo na človeško telo.
Rimski vrelci izvirajo iz razpok v triadnih dolomitnih skalah, vendar so za potrebe zdravilišča zajeli le dva močnejša, prvega s temperaturo 38,4 °C, tj. Amalijin vrelec, ter drugega z nekoliko nižjo temperaturo, 36,3 °C, tj. Rimski vrelec. Zdravilnost naravnih virov so znali ceniti že Rimljani, ki so si 39 let pr. n. št. omislili prve bazene s toplo, vročo in mrzlo vodo.
V sklopu bazenske ponudbe se nahajajo notranji bazen, 4 notranji masažni bazeni z vodnimi sedišči in vodnimi ležišči, zunanji panoramski bazen, ki je povezan z notranjim bazenom, ter 3 zunanji masažni bazeni.

Nastanitev: Vsem luksuzno opremljenim sobam in apartmajem daje pečat videz brezčasne elegance in občutek udobja. Vse sobe imajo kopalnico s kadjo ali tušem, WC, TV, minibar, sef, klimatsko napravo in priključek za internet.

Prehrana: polpenzion, polni penzion, samopostrežni zajtrk, samopostrežno kosilo, samopostrežna večerja

Cene/Termini: 

PAKET TURISTIČNI BONI
Veljavnost: do 31. 12. 2020

Namestitev 1x nočitev
(dvoposteljna
soba)
 1x nočitev
(suita)
 1x nočitev
(suita z
whirlpoolom)
Sofijin dvor **** 75 € 90 €

Cene so v EUR za 1 osebo v dvoposteljni ali nadstandardni sobi, v kolikor v sobi bivata 2 osebi pri minimalnem bivanju 2 noči. Vse cene vključujejo DDV.
 
Cene veljajo pri minimalnem bivanju 2 noči.

Cena vključuje: 

Namestitev v dvoposteljni ali nadstandardni sobi v izbranem hotelu s štirimi zvezdicami
Nočitev z zajtrkom
Neomejeno kopanje v termalnem bazenskem kompleksu
Uporabo kopalnega plašča in copat
Parkiranje v hotelski garažni hiši
Pitje vode iz termalnega vrelca
Neomejen dostop do interneta
Celodnevno kopanje na dan prihoda in odhoda
Pestra ponudba rekreativnih, sprostitvenih in družabnih animacijskih vsebin
Posebni popusti in ugodnosti v Wellness centru Amalija in Medicinskem centru Valetuda

Doplačila: 

Kosilo ali večerja (odrasli): 14 €/osebo/dan*
Kosilo ali večerja (otroci do dopolnjenega 6. leta): BREZPLAČNO
Kosilo ali večerja (otroci do dopolnjenega 12. leta): 10 €/osebo/dan
Kosilo ali večerja (otroci do dopolnjenega 18. leta): 12 €/osebo/dan
*Cena kosila ali večerje velja ob predhodni rezervaciji paketa. Cena kosila ali večerje na licu mesta znaša 16 € / osebo / obrok.
*Ostala doplačila po rednem ceniku.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije

Opomba: Opisi hotelov in apartmajev posameznih ponudnikov se med seboj razlikujejo, predvsem po tipih sob, storitvah in doplačilih. Slike so simbolične. Zavezujoč je organizatorjev opis hotela, ki vam ga posredujemo v postopku rezervacije.