OAZA MIRU
Rimske toplice

HOTEL ZDRAVILIŠKI DVOR

Hotel Zdraviliški dvor v svojih nedrjih skriva pravo z zakladnico – to so neverjetne Rimske kopeli v Historičnemu delu vodnih nimf, ki dajejo zgodovinski pečat in mističen čar najstarejšim termam v Sloveniji...
Vrsta ponudbe: 
Polpenzion
Prevoz: 
Lasten prevoz
Cena od: 
62,00 €
Terme in Wellness
Počitnice za družine
Prvi maj 2024

Več za vas

· brezplačen WiFi povsod v hotelu, tudi v sobah in na bazenih
· prost vstop v bazenski kompleks
· brezplačno pitje termalne vode iz Amalijenega vrelca
· brezplačna uporaba kopalnega plašča in copat
· brezplačno zunanje hotelsko parkirišče (garaža z doplačilom)

Večno mlade nimfe
Več kot 2000 let tradicije, ki sega v rimske čase, so najbrž že davno prej obudile nimfe, ki so še pred Rimljani živele v tukajšnjih vrelcih in ostale večno mlade. So tukaj še danes?

S tokom zdravja
Termalna voda je ena najbolj zdravilnih pri nas. Za kosti, kožo, dihala, želodec. In za dušo, mir v srcu, lepoto v očeh, nasmeh. Trije med seboj povezani hoteli tvorijo oazo miru.

V harmoniji
Bazeni v rimskem stilu so uglašeni z vsemi, ki so prišli nabirat mir. Ni toboganov in bučne glasbe iz zvočnikov. Mir iz gozda se je preselil v hotele.

BLIŽNJI PARK SILI K NEBU Z ORJAŠKIMI SEKVOJAMI. SPREHOD MED EKSOTIČNIMI RASTLINAMI Z VSEGA SVETA POMIRJA.

Opis:

Zdraviliški dvor je del hotelskega kompleksa, ki obsega tudi hotela Rimski dvor in Sofijin dvor. V osrčju Rimskih Toplic, ob gozdu in s pogledom na Savinjo boste našli prostor zase.

Pravijo, da so zasluge vseh dosedanjih ozdravitev pripisali kar večno mladim nimfam, ki naj bi prebivale v termalni vodi. Kakšne blagodejne učinke prinašata vrelca iz globine skoraj 1000 m pod površjem, pa preizkusite sami. Prepustite se zdravilnim vrelcem in si povrnite energijo za vsakdan. Pričakujeta vas Wellness center in Dežela savn. Zaplavate lahko v notranjih ali zunanjih bazenih, na terasi pa pridobite barvo.

Napolnite svoja pljuča s svežim zrakom bližnjih gozdov, občudujte okolico skozi tek – prav presenečeni boste, ko boste ugotovili, da tukaj domujejo svetovno znane orjaške sekvoje ali mamutova drevesa, kanadska čuga, japonska hiba, cipresa, tisa, kalifornijska cedra … Če vas niso prevzeli mogočni in veličastni dvori, pa skočite do Celjskega gradu ali pokukajte kar v jedro Rimskih Term.

V hotelu Zdraviliški dvor je 76 sodobno opremljenih sob. Po skupnih prostorih in v hotelskih sobah vas bodo spremljali latinski reki. Le kaj vam govori napis nad vašim vzglavjem? Je bil res izbran naključno? V klimatiziranih sobah je LCD TV, minibar in brezplačen WiFi.

Ne veste kaj bi jedli? Mmmm … iz samopostrežne restavracije, kjer vam bodo pripravili dobrote za zajtrk in večerjo, res diši. Ko tekom dneva zagode lakota, je tukaj À la carte restavracija Sofija – povprašajte po lokalnih dobrotah. Poiščite še pitnik termalne vode in se naužijte te zdravilne vode.

Sobe

  • DS2 (1/2): dvoposteljna soba, 23–27 m²; kopalnica s prho, sušilnik za lase,klimatska naprava, LCD TV, telefon, minibar, sef, brezplačen WiFi
  • DS3 (1/2+1): dvoposteljna soba, 23–27 m²; kopalnica s prho, sušilnik za lase,klimatska naprava, LCD TV, telefon, minibar, sef, brezplačen WiFi, možnost dodatnegaležišča
  • ES1: nastanitev ene osebe v dvoposteljni sobi (single use); kopalnica s prho, sušilnik za lase,klimatska naprava, LCD TV, telefon, minibar, sef, brezplačen WiFi
  • HIS DS2: dvoposteljna soba, 23–27 m²; kopalnica s prho, sušilnik za lase,klimatska naprava, LCD TV, telefon, minibar, sef, brezplačen WiFi
  • HIS DS3 (1/2+1): dvoposteljna soba, 23–27 m²; kopalnica s prho, sušilnik za lase,klimatska naprava, LCD TV, telefon, minibar, sef, brezplačen WiFi, možnost dodatnega ležišča

Koristne informacije

Prijava: po 14h (javiti pozen prihod), odjava: do 10h.
Kartice: Mastercard, Visa, Diners Club, Maestro.
Prednosti: pitje termalne vode iz Amalijevega vrelca; pestra ponudba rekreativnih, sprostitvenih in družabnih animacijskih vsebin. Rekreativne skupinske vadbe za telesno zdravje in energijsko revitalizacijo (joga, Indian Balance, Thi Chi, zumba), pohodne in sprehajalne poti, namizni tenis. Možnost menjave večerje za kosilo (s predhodno najavo). Hotel je prilagojen invalidom, na voljo so 4 sobe za invalide.
Z doplačilom: kosilo 16 €/osebo/dan, garaža 5 €/dan, otroška posteljica: 8 €/dan (na povpraševanje), savna (2 x dnevno vstop): med tednom 13 €, sobota in nedelja 15 €; romantična večerja v À la carte restavraciji Sofija 23 €/osebo (ob rezervaciji polpenziona) ali 32 €/osebo (ob rezervaciji nočitve z zajtrkom); najem koles.
Omejitve: psi niso dovoljeni; število parkirnih mest na zunanjem parkirišču je omejeno.

Taksa in prijava

PLAČILO PRI RECEPCIJI: turistična taksa 2,50 €/osebo na dan (otroci:-100% do 7 let, -50% 7-18 let) + enkratna prijava 3 €/osebo na bivanje (otroci: -100% do 14 let).

Cene/Termini: 

HOTEL ZDRAVILIŠKI DVOR ****
· brezplačen WiFi povsod v hotelu in na bazenih
· prost vstop v bazenski kompleks
· brezplačna uporaba kopalnega plašča in copat
· brezplačno zunanje hotelsko parkirišče
· brezplačno za otroka do 7 let
Polpenzion
(do 23. december) od 62 €
(božične počitnice 23.12.-30.12.) od 86 €
(do 27. januar) od 62 €
(zimske počitnice 27.1.-12.2.) od 86 €
Obvezno doplačilo za božično dogajanje 24.12. 20 € na odraslo osebo in 10 € na otroka.

Cena vključuje: 

Brezplačen WiFi povsod v hotelu, prost vstop v bazenski kompleks, brezplačna izposoja koles in palic za nordijsko hojo, brezplačna uporaba kopalnega plašča, copat in brisača za bazen

Doplačila: 

Turistična taksa na recepciji
Enoposteljna soba 13 €/dan, kosilo 15 €/osebo/dan, otroška posteljica 8 €/dan (na povpraševanje)

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

HOTEL ZDRAVILIŠKI DVOR

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon