Rimske terme

Naravno zdravilišče Rimske terme je obdarjeno z eno najbolj bogatih termalnih voda v Sloveniji. Njena sestava je edinstvena in zdravilno vpliva na številne bolezni ter obolenja. Termalna voda iz Rimskih Term je idealno sredstvo pri zdravljenju revmatičnih ter revmatizmu sorodnih obolenj, poškodb gibalnega sistema, ginekoloških in uroloških obolenj, za bolnike s sladkorno boleznijo, lažjimi obolenji srca in dihal, povišanim krvnim pritiskom, za bolnike s perifernimi obolenji ožilja in za bolnike z nevrološkimi težavami.
Rimski vrelci izvirajo iz razpok v triadnih dolomitnih skalah, vendar so za potrebe zdravilišča zajeli le dva močnejša, prvega s temperaturo 38,4° C, poimenovan Amalijin vrelec, ter drugega z nekoliko nižjo temperaturo, 36,3° C, poimenovanega Rimski vrelec. Termalna voda iz Amalijinega vrelca vsebuje primerne količine kalcija, magnezija ter hidrogenkarbonata, in je glavni zdravilni dejavnik v Rimskih Termah.

Rimske toplice
Hotel Zdraviliški dvor v svojih nedrjih skriva pravo z zakladnico – to so neverjetne Rimske kopeli v Historičnemu delu vodnih nimf, ki dajejo zgodovinski pečat in...
Prevoz:
Cena od:
54,00 €
Rimske toplice
Hotel Rimski Dvor v se nahaja na gozdnatem pobočju nad Savinjo v Rimskih Toplicah. Ponuja velik spa-center z notranjimi in zunanjimi bazeni, ki so odprti vse leto.
Prevoz:
Cena od:
66,00 €
Rimske toplice
Rimske Toplice »gnezdijo« v zavetju pod hriboma Stražnik in Kopitnik. Dolino Rimskih Toplic obdajajo gozdnata pobočja okoliških hribov, ki nudijo zaščito pred vetrom in...
Prevoz:
Cena od: